Χανιά | Πλήθος πολιτικού κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο | Photos

χανιά-πλήθος-πολιτικού-κόσμου-στο-ετή-511533

Για το μήνυμα που στέλνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, «ο πρωτομάστορας της διαδικασίας της εθνικής συγκρότησης της πατρίδας μας και του έθνους μας», όπως τον χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, «να παλέψουμε και σήμερα να βγάλουμε τη χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και της επιτροπείας» έκανε λόγο κ. Παύλος Πολάκης σε δήλωση του με αφορμή την τέλεση του καθιερωμένου πολίτικου μνημόσυνου των Ελευθερίου και Σοφοκλή  Βενιζέλου. Και κατέληξε λέγοντας πως «αυτό προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο πολιτικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, του βουλευτή της Ν.Δ κ. Θεόδωρου Φορτσάκη, των βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κας Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.

mnimosio_venizelos (4)Ομιλητής στην σημερινή εκδήλωση ήταν ο Σπύρος Γαληνός, Δήμαρχος Λέσβου που είπε μεταξύ άλλων πως για τον ίδιο είναι ύψιστη τιμή το ότι προσκλήθηκε σήμερα να είναι ο κεντρικός ομιλητής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣημείωσε επίσης πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και ο Σοφοκλής Βενιζέλος υπήρξαν οι μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας της Ελλάδος και στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας και είναι αυτοί που με το παράδειγμα τους και την στάση της ζωής τους δείχνουν τον δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσει η χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είπε πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε την μέγιστη συμβουλή στην σημερινή διαμόρφωση της Ελλάδος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης είπε ότι τιμούμε τον δημιουργό της σύγχρονης Ελλάδας και σημειωσε πως πρέπει να πορευόμστε τους δρόμους που άνοιξε και να τους ακολουθούμε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία του δημάρχου Μυτιλήνης κ. Σπύρου Γαληνού, καθώς και με αποσπάσματα από το έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο” από τη Χορωδία Χανίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην τελετή που οργανώθηκε με ευθύνη του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος παραβρέθηκαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι πρώην βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ευτύχης Δαμιανάκης, οι δήμαρχοι του νομού Χανίων, φορείς, οι ένοπλες δυνάμεις και πλήθος κόσμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAzarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Πλήθος πολιτικού κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο | Photos

  1. Απο τους 50 Υπουργούς του, ο κ.Τσίπρας επέλεξε τον γνωστό κ. Πολάκη, να εκπροσωπησει την Κυβενρηση στο μνημοσυνο των Βενιζέλων. Ουτε καν τον κ.Σταθακη, Υπουργό και τοπικο Βουλευτη επίσης. Εμπρακτη ύβρις στον Εθνάρχη Βενιζέλο.

  2. Δυστυχώς αν εξαιρέσουμε τους επίσημους προσκεκλημένους και τις αντιπροσωπείες από τα σώματα ασφαλείας οι απλοί πολίτες ήταν για άλλη μια χρονιά ελάχιστοι. Είναι κρίμα να μην υπάρχει ενημέρωση από όλα τα τοπικά ΜΜΕ του σπουδαίου έργου του Εθνάρχη μας και να ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα προκειμένου να πουλήσουν φύλλα ή να πάρουν like….
    Aπορώ λοιπόν που είδατε το πλήθος κόσμου ………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook