Χανιά | Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Παναγίας στον Πλατανιά | Photos

χανιά-πλήθος-πιστών-στον-εορτασμό-της-87251

pp1Χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν από νωρίς της Τετάρτης στην παραθαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στον  Ιερό Ναό της Παναγίας της Γυρογυαλιτίσσης της Φανερωμένης και να λάβουν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον 15 Αύγουστο.

pp3Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον ίδιο ναό.

pp4Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός την παραμονή της Παναγίας,  προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συμπροσευχουμένων του Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη, εφημερίου του Πλατανιά, του εφημερίου της Αγίας Μαρίνης, Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του ιεροδιακόνου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων π. Ιωακείμ Γιακουμάκη, ο οποίος για πρώτη φορά κήρυξε εξ άμβωνος και μίλησε για την Παναγία.

pp6Με καλλίφωνους ύμνους οι κυρίες της ενορίας, έψαλλαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με παρουσία στρατιωτών από τη 1η ΜΑΛ, η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του Πλατανιά.

Χιλιάδες πιστοί ακολούθησαν την περιφορά κρατώντας κεριά στα χέρια και ψάλλοντας μαζί με την χορωδία τα εγκώμια στην Παναγία.

pp7Η πομπή συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία όπου έγινε δέηση για τους απανταχού Πλατανιανούς που έχουν προσέλθει για τις διακοπές τους. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο μπροστά στο σπίτι του μακαριστού εφημερίου του Πλατανιά, πατρός Γεωργίου Μαραμπουτάκη, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, δέηση υπέρ ενδυναμώσεως της ποδοσφαιρικής ομάδος.

pp 1

 

Πηγή : imka.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook