Χανιά | Πλήθος κόσμου στο 4ήμερο για την οστεοπόρωση

χανιά-πλήθος-κόσμου-στο-4ήμερο-για-την-120924

osteoporosi 1Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, τη σκελετική υγεία, την πρόληψη, την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Δημαρχείου Χανίων ενώ τις προηγούμενες ημέρες από τις 16/1 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, κύφωσης και σκολίωσης σε πάνω από 560 άτομα!!

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον Δρ. Αναστάσιο Δημητριάδη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Π. Κρήτης, εξειδικευμένο στις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και την κα Ευφροσύνη Δημαρά εκπρόσωπο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Εμμανουήλ Σκουλάκης, Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος χαιρέτησε τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους, τόνισε την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης και είπε πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Αναστάσιος Δημητριάδης εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

osteoporosi 2Τέλος, η κα Ευφροσύνη Δημαρά, εκπρόσωπος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007 καθώς και το 1ο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης που διεξήχθη στο Ελσίνκι Φινλανδίας το 2013.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook