Χανιά | Πλήθος κόσμου στον αγιασμό των υδάτων στη δεξαμενή του Άη Γιάννη | Photos+video

χανιά-πλήθος-κόσμου-στον-αγιασμό-των-υ-481140

Πολύς κόσμος έσπευσε στην δεξαμενή προκειμένου να παρακολουθήσει και φέτος των αγιασμό των υδάτων, στις 11 το πρωί, για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
dexameni-12

Ανάμεσα στους δεκάδες πιστούς το παρών έδωσαν η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Αντώνης Σχετάκης.
dexameni-9Αναφορικά με την κακοκαιρία και την ύδρευση στα Χανιά, ο κ. Σχετάκης δήλωσε στο zarpanews.gr: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι καθώς, οι καιρικές συνθήκες δεν προκάλεσαν καμία καταστροφή. Μέχρι στιγμής είχαμε αναμενόμενες και μη αναμενόμενες μικρές ζημιές. Ο καθαρισμός σε σχάρες και φρεάτια δούλεψε άψογα, παρά βέβαια τις μικρές εξαιρέσεις. Γενικά, η πόλη δεν είχε πρόβλημα, αλλά ούτε οι πρώην περιαστικοί δήμοι».
dexameni-2Σχετικά με τις βροχοπτώσεις και την επάρκεια του νερού στα Χανιά, ο κ. Σχετάκης ανέφερε ότι «Μετά την πρώτη κακοκαιρία τα συνεργεία μας έκαναν μέτρηση των υδροφόρων των οριζόντων, και παρακολουθούμε στενά την στάθμη του νερού. Φέτος έχει ανέβει 12 εκατοστά, και αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε φτάσει τα 30 εκατοστά. Εκτιμάμε ότι τέλη Φλεβάρη θα είμαστε πάνω από το 100%, δηλαδή φέτος θα δούμε να κινούνται πηγές που είχαν να κινηθούν χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ τα Χανιά δεν επιβαρύνουν τον φυσικό πόρο, ακόμα και αν έχουμε άσχημο υδρολογικό ισοζύγιο».
dexameni-3dexameni-1dexameni-4dexameni-5dexameni-8dexameni-6dexameni-11dexameni-10dexameni-13zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook