Χανιά | Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών

χανιά-πλήθος-κόσμου-στις-εκδηλώσεις-τ-553743
SONY DSC

Το Παράρτημα Χανίων του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26-6-2017:

1. Ποδοσφαιρικό Αγώνα στο γήπεδο «Μοναχής Ελιάς» με τη συμμετοχή παικτών του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Γουέμπλευ» και μελών του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» ΣΣ Χανίων.

Στην αρχή της εκδήλωσης πριν τον αγώνα ,έγινε ολιγόλεπτη ομιλία –παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων του ΕΣΥΝ από το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέα του Παραρτήματος Χανίων κ. Φραγκομιχελάκη Μιχάλη με αναφορά σε όλα τα θέματα και ζητήματα του προβλήματος των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων ,τον αγώνα του ΕΣΥΝ για την ίδρυση ολοκληρωμένου Στεγνού Προγράμματος στη Δυτική Κρήτη με έδρα τα Χανιά και τη σημασία που έχει για τους τοξικοεξαρτημένους των Χανίων η λειτουργία του. Στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα απονεμήθηκα αναμνηστικοί έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές από του παρόντες Αντιδημάρχους κκ Βλαζάκη και Μαράκη , καθώς και αναμνηστικό κύπελλο στον όμιλο «Γουέμπλευ».

2. Μουσική εκδήλωση στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων-Πλατεία Γιαλί-Τζαμί με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων με Κρητική Μουσική και χορούς από το χορευτικό όμιλο «Πελασγοί».

Και το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση» με έντεχνα Ελληνικά και Ξένα τραγούδια. Έγινε ομιλία από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Χανίων κ. Τσαουσάκο Γιώργο με αναφορά στα εξής θέματα:

— Τα στοιχεία της Έκθεσης του Ευρωπαικού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας που αναφέρουν ότι το 2016 εντοπίσθηκαν 66 νέες ψυχοδραστικές ουσίες (στην πλειοψηφία τους κανναβινοειδή) ,ανεβάζοντας στις 620 τις νέες ουσίες που παρακολουθούνται και θεωρούνται επικίνδυνες για την υγεία. Τεράστια ποσά (πάνω από 34 δις ευρώ) εισπράτονται για τις παράνομες ουσίες που διακινούνται από τα διεθνή κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών ,που ευνοούνται από τις «πρόθυμες» κυβερνήσεις που δεν πράττουν επί της ουσίας τίποτα ηελάχιστα για να σταματήσουν την μεγάλη αυτή μάστιγα ,ενώ οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοί κυνηγούν τους χρήστες «προσφέροντάς» τους ποινές και …υποκατάστατα.

—Ενώ στην Ελλάδα το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών εξαπλώνεται και λόγω των κρισιακών και παρακμιακών φαινομένων της κοινωνίας (αύξηση της ανεργίας,όξυνση της οικονομικής και πολιτιστικής φτώχειας ,εμπορευματοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων ,κοινωνικός αποκλεισμός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κλπ) ,η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί την «ιατρική-φαρμακευτική» χρήση της κάνναβης παραβλέποντας την πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών ,η οποία επισημαίνει ότι η κάνναβη δεν πληροί τα κριτήρια για ιατρική χρήση.

—Εμείς ως ΕΣΥΝ λέμε : OXI σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά .Όχι στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» ,διότι δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή « εξάρτηση ,δεν υπάρχουν «σκληρές και μαλακές» αιτίες που οδηγούν στη χρήση.

ΟΧΙ στην αφαίρεση της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών .Παντού όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη ,αυξήθηκε η χρήση και η εξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά.

ΟΧΙ στη χορήγηση υποκαταστάτων μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία ωφελεί μόνο τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα παράγουν και πριμοδοτούν το παραεμπόριο της μεθαδόνης και βουπρενορφίνης που έχει ‘δημιουργήσει νέα λίστα εξαρτημένων από αυτά.

ΟΧΙ την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, της θεραπείας ,της κοινωνικής επανένταξης, της έρευνας και αξιολόγησης.

–ΣΤΟΧΟΣ μας είναι να δημιουργηθεί στη Δυτική Κρήτη ολοκληρωμένο Στεγνό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης και Επανένταξης με έδρα τα Χανιά, ως εξέλιξη του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» ,για την ίδρυση και λειτουργία του οποίου αγωνιστήκαμε ως ΕΣΥΝ κινητοποιώντας ΟΛΟΥΣ τους φορείς της Πολιτείας , και ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ την Κοινωνία να πιέσει για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν είναι απλά μία υπενθύμιση και επέτειος για προβολή ΔΗΘΕΝ δράσης .Είναι μία συμβολική μέρα για να διατρανώσουμε μία ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Στάση ζωής στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την λαίλαπα των ναρκωτικών. Στάση ζωής ενάντια στις αιτίες που προκαλούν αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook