Χανιά | Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για προστασία των ζώων στο ΕΒΕΧ | Photos

χανιά-πλήθος-κόσμου-στην-ημερίδα-για-π-434499

Οι ασάφειες στο ελληνικό δίκαιο για την προστασία των ζώων αλλά και τα προβλήματα υποδομών για την φροντίδα τους σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, στην ημερίδα για την προστασία των ζώων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο ΕΒΕΧ.

evex-1

Ειδικότερα, στα πλαίσια της ημερίδας, έγινε εκτενής συζήτηση, για τα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνίας μας στο θέμα των αδέσποτων αλλά και οικόσιτων ζώων, τα οποία κακοποιούνται καθημερινά ενώ έγιναν αναφορές και στα νομικά δικαιώματα των ζώων.

evex-6

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλέον σε επίπεδο Κρήτης, η κακοποίηση των ζώων έχει μειωθεί, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν και αυτό οφείλεται σύμφωνα με την Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου, στην ενεργοποίηση της Αστυνομίας και των φιλοζωικών σωματείων.

evex-5

Σχετικά με όσους κακοποιούν τα ζώα και τις κυρώσεις που τους βεβαιώνονται η κ. Μμπομπολάκη τόνισε τα εξής: »Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί το κομμάτι των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες της νομοθεσίας για τα ζώα. Πολλοί Αστυνομικοί, όταν δεν είναι αυτόπτεις μάρτυρες σε ένα περιστατικό, αρνούνται να επιβάλουν και να βεβαιώσουν το διοικητικό πρόστιμο. Ωστόσο, οι ποινές για την κακοποίηση ζώων ξεκινούν από ένα χρόνο έως και πέντε χρόνια φυλάκισης. Σχετικά με τα ποινικά χρηματικά πρόστιμα αυτά ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 15.000. Υπάρχουν και τα διοικητικά πρόστιμα που τα βεβαιώνουν οι Αστυνομικοί, τα οποία είναι άμεσα καταβαλλόμενα».

evex-4

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Ζολινδάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, αναφέρθηκε στην εναρμόνηση του ελληνικού δικαίου με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, μετά την ψήφιση του νόμου 4939/2012, οπότε και βελτιώθηκαν κάποιες παραλείψεις της ελληνικής νομοθεσίας.
evex-3»Είναι ένα σημαντικό νομοθετικό πλαίσιο, του οποίου τα προβλήματα δεν εστιάζονται τόσο στα θέματα νομοθετικών προβλέψεων, όσο στην δυνατότητα υλοποίησης του νόμου αναφορικά με την έλλειψη υποδομών που έχουμε ειδικά στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης που δυσκολεύεται να υλοποιήσει το έργο που της έχει ανατεθεί», σημείωσε ο κ. Ζολινδάκης.

evex-2

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook