Χανιά | Πλήθος κόσμου στην βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν στα Special Olympics | Photos

χανιά-πλήθος-κόσμου-στην-βράβευση-των-466988

Σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε η ενημέρωση αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού έλαβαν και οι αθλητές που βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους σε τοπικό, παγκόσμιο επίπεδο και την συμμετοχή τους στα Special Olympics, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Σωματείο Α.ΜΕ.Α Χανίων.

Τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν οι αθλητές ήταν η κολύμβηση, το κανό καγιάκ και το bowling.
dsc_0201amea-10Η Κατερίνα Ζομπανάκη, αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, δήλωσε στο zarpanews.gr, «στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνεται αυτή η σεμνή τελετή, για να γίνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων από το κοινωνικό μας σύνολο».
amea-9Από την πλευρά του ο προπονητής του κανό καγιάκ, Αγγελάκης Μανώλης τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τον αθλητισμό τα άτομα με ειδικές ανάγκες, χαίρονται, διασκεδάζουν και προσπαθούν για το καλύτερο. Τα συγκεκριμένα παιδιά, βγάζουν μια απίστευτη ψυχική δύναμη, μας δίνουν μαθήματα ζωής, και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Στο άθλημα του καγιάκ, το τμήμα της ειδικής άθλησης κάνει προπόνηση παράλληλα με το κανονικό τμήμα, και αυτό βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν μια καλή σχέση μεταξύ τους, και να μάθουν ο ένας από τον άλλο».
amea-8Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης, υπογράμμισε ότι «είναι μεγάλη τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, να συμμετέχει στην προσπάθεια, να πείσει τους συμπολίτες μας ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι άνθρωποι ίσοι με εμάς, έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία μας για να κατανοήσουμε αυτό το τόσο απλό πράγμα. Έχουμε υποχρέωση να βραβεύσουμε αυτά τα παιδιά, καθώς πάντα βραβεύουμε τους άριστους, και αυτά τα παιδιά δείχνουν πόση δύναμη έχουν μέσα τους και πόσα πολλά μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία μας».
amea-7amea-5amea-4amea-2amea-1zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook