Χανιά | Παύλος Πολάκης: Δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε

χανιά-παύλος-πολάκης-δεν-εκβιαζόμαστ-134254

Ποιος έβαλε στο στόχαστρο εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε όλη την Κρήτη, τον δήμαρχο Σφακίων και γιατρό Παύλο Πολάκη;

Αυτό θα είναι ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει η δικαστική έρευνα της εξάρθρωσης δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, με πλήθος δραστηριοτήτων, από ναρκωτικά έως εκβιάσεις και κλοπές, καθώς μέλος της μιας οργάνωσης φέρεται να έχει προετοιμάσει απόπειρα ανατίναξης του αυτοκινήτου του δημάρχου Σφακίων σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία.

Η ανατίναξη αποτράπηκε, καθώς ο «κοριός» έπιασε την προετοιμασία και σε έλεγχο «πιάστηκαν» τα εκρηκτικά.

Είχαμε ενοχλήσει πολλούς με την πολιτική μας δραστηριότητα, έξω από την πελατειακή λογική και τα νταβατζιλίκια. Η αστυνομία πρόλαβε απόπειρα ανατίναξης του αυτοκινήτου του δημάρχου από τους κακοποιούς.

  • Η αποκάλυψη για το ποιος δήμαρχος παραλίγο να πέσει θύμα της οργάνωσης ήρθε λίγο αργότερα, μέσα από την ανακοίνωση καταδίκης από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σφακίων που υπογράμμιζε τη στήριξή τους στον δήμαρχο αλλά και την αταλάντευτη θέλησή τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του δήμου.
  • Οι δύο οργανώσεις είχαν κοινό ηγετικό μέλος έναν 37χρονο κρεοπώλη, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ενώ στην εν λόγω οργάνωση, που μέλος της προετοίμαζε την ανατίναξη, εμπλέκονται συνολικά έξι Έλληνες, ένας Ρουμάνος και ένας Αλβανός που ήταν ήδη κρατούμενος σε φυλακή της χώρας. Από αυτούς συνελήφθησαν όλοι πλην του Ρουμάνου.
  • Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση εντόπιζε τα θύματά της βάση του οικονομικού τους προφίλ και μετά από παρακολούθηση τους εκβίαζε για να αποκομίσει διάφορα ποσά. Εκτός από τους εκβιασμούς, είχε διαπράξει σύμφωνα με την αστυνομία ζωοκλοπές, ληστείες, κλοπές αγροτικών μηχανημάτων και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη.

* Είχατε δεχθεί απειλές;
polakis1Δεν υπήρξε ποτέ κάποια απειλή είτε ευθεία είτε έμμεση προς το πρόσωπό μου. Απλά, την προηγούμενη Κυριακή με ενημέρωσε η Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου κλήθηκα για να καταθέσω, ότι ένα μέλος της σπείρας των κακοποιών που εξάρθρωσε η αστυνομία προ ημερών, που διακινούσαν ναρκωτικά, εκβίαζαν, έκλεβαν κ.ά. με δράση σε όλη Κρήτη, είχε αναζητήσει και είχε μάθει το αυτοκίνητό μου, τη διεύθυνση του σπιτιού μου του ιατρείου μου.

Το ίδιο πρόσωπο είχε προμηθευτεί 3,5 κιλά δυναμίτη και 850 γραμμ. αμμωνιοδυναμίτιδα. Το γεγονός συσχετίστηκε. Δεν μπορεί κανένας να πει ότι είχαν μόνο στόχο το αυτοκίνητο ή και εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που μένει στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ούτε τον ήξερα, ούτε τον είχα συναντήσει ποτέ, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε, είναι προφανές ότι είναι εκτελεστικό όργανο κάποιων. Αυτά προς το αστυνομικό μέρος. Τα υπόλοιπα θα βρεθούν από τη δικαστική έρευνα και την συνέχεια των ερευνών.

* Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι βρεθήκατε στο στόχαστρο των ανθρώπων αυτών;

Η πολιτική ουσία είναι ότι έχει ενοχλήσει πάρα πολλούς η δραστηριότητα που έχουμε αναπτύξει στον Δήμο Σφακίων. Έχουμε βάλει τον δήμο στην τροχιά της ανάπτυξης και προόδου έξω από την πελατειακή λογική, την προσωπική εξυπηρέτηση, τα νταβατζιλίκια και έχουμε προτάξει τη συλλογική διεκδίκηση προς όφελος της πλειονότητας της κοινωνίας, κάτι που φάνηκε από το συντριπτικό αποτέλεσμα της επανεκλογής της Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας Σφακίων με ποσοστό 96%.

Υπάρχει όμως μια αισχρή μειοψηφία που ενοχλείται από τη δραστηριότητά μας σε Χανιά και Σφακιά.

* Γιατί αναφέρετε και τα Χανιά;

Ενοχλεί το παράδειγμα των αγώνων μας σε όλη την Κρήτη, ειδικά τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, τα σκληρότερα της κρίσης.

Καταφέραμε να αλλάξουμε τον αέρα κάτω, να φτιάξουμε δύο πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, να προχωρήσουμε σε προγράμματα ανάπλασης χωριών, να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή, να φτιάξουμε δύο δεξαμενές και δημιουργήσουμε μια σειρά τεχνικών έργων στην παράλια ζώνη που αύξησαν την επισκεψιμότητα και βελτίωσαν τους όρους ζωής των κατοίκων, να φέρουμε γρήγορο Internet και νέες τεχνολογίες σε όλο τον δήμο, να δημιουργήσουμε σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που ανέδειξαν τον τόπο σαν χώρο εναλλακτικού τουρισμού και δεκάδες άλλα πράγματα που αποτελούν παράδειγμα για τον υπόλοιπο νομό και την υπόλοιπη Κρήτη.

Αυτή η δραστηριότητα ενοχλεί και ουσιαστικά σπάει το παλιό καθεστώς της πολιτικής πατρωνίας της περιοχής, που ουσιαστικά βασιζόταν στην πολιτική εξυπηρέτηση, στο ρουσφέτι, στην υποταγή, στον εκφοβισμό, σε όλο αυτό το πράγμα που υπήρχε και εκεί, και σε άλλα ορεινά μέρη της Κρήτης. Κάποιοι βέβαια δεν αισθάνονται άνετα να χάνουν την δύναμη. Και επειδή είναι και αδίστακτοι, μερικοί από αυτούς προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Τους ηθικούς αυτουργούς θα τους βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση, και θα απαιτήσουμε να τιμωρηθούν.

Είναι σαφές ότι ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε. Στον δρόμο που έχουμε χαράξει θα συνεχίσουμε και εγώ, και οι συνεργάτες μου, και όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταπατήσει τη δημοτική περιουσία ή να πράττει όπως έπραττε τα προηγούμενα χρόνια. Μια τέτοια κρίση μας κάνει πιο δυνατούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook