Χανιά | ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

χανιά-πασοκ-τρίτη-δύναμη-ζήτησε-η-φώφη-286229
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακές, κάλεσε τους πολίτες από τα Χανιά η Φώφη Γεννηματά που τόνισε την ανάγκη για σχηματισμό κυβέρνησης τετραετίας, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα. «Δεν υπάρχει η λογική της αυτοδυναμίας πια στην Ελλάδα. Όσο μικρότερη είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ευκολότερα θα καθίσουν στο τραπέζι της συνεννόησης και των διαπραγματεύσεων» είπε. Ακόμη, χαρακτήρισε «εθνική ανάγκη» την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για να μην «μπατάρει -όπως είπε- η χώρα, ούτε προς τα δεξιά, ούτε προς τα αριστερά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρώτη επίσκεψη της κας Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στους Τάφους των Βενιζέλων, συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Ίδρυμα Βενιζέλου και ολοκληρώθηκε με σύντομη συνάντηση με τους δημάρχους του νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. «Θέλω να στείλω από τα Χανιά, από την Κρήτη, την γη των Βενιζέλων, ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι, ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Ενώνουμε την αγωνία μας για την Ελλάδα και τη δύναμή μας. Είμαστε η δύναμη η καθοριστική, η κρίσιμη, η δημιουργική, η ευρωπαϊκή. Ζητάμε την στήριξη των Ελλήνων πολιτών για να είμαστε εμείς η τρίτη δύναμη, να πάρουμε την τρίτη εντολή για να είμαστε ο καταλύτης της Δημοκρατίας, ο εγγυητής της σταθερότητας». η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση τετραετίας στην οποία θα συμμετέχουν η περισσότερες, -αν είναι δυνατό όλες- οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», τόνισε σε δήλωσή της στους Τάφους των Βενιζέλων.

 

gennimata4 Βουλγαράκης: Είμαστε μαζί σας

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της κας Γεννηματά στην αντιπεριφέρεια, όπου βρέθηκαν -εκτός από τους δημάρχους του νομού- οι πρώην δήμαρχοι Μανώλης Σκουλάκης και Γιώργος Τζανακάκης, η πρώην νομάρχης Αλέκα Μαρκογιαννάκη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Η στιγμή φορτισμένη, βλέπω ανθρώπους με τους οποίους έχουμε σχέσεις ζωής», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση της οικογένειάς της με την Κρήτη.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης, της είπε: «Έχετε τη δυνατότητα, έχετε τη δύναμη και όλοι εμείς είμαστε μαζί σας και κοντά σας για να στήσουμε τον χώρο που είναι απαραίτητος για τη χώρα. Να ξαναδούμε τον χώρο της κεντροαριστεράς να είναι πάλι μπροστά και με συναίνεση, με σχέδιο και με όραμα, να χτίσουμε μια χώρα που αξίζει στους ανθρώπους της. Και είναι λάθος να απαξιώνεται όλο αυτό που φτιάξαμε, σε μια χώρα που την πήραμε όπως την πήραμε το 1974 και την κάναμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα». Στη συνέχεια, έθεσε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέντε ζητήματα του νομού και της αυτοδιοίκησης: την ανάγκη αναμόρφωσης του  Καλλικράτη, τον Βόρειο Οδικό Άξονα την ανάγκη για επαναξέταση της σύμβασης του αεροδρομίου των Χανίων, και την ανάγκη για στήριξη στον ΟΑΚ.

 

gennimata4Οι Δήμαρχοι

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι μετέφεραν στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί ο «Καλλικράτης» αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε πως η Πολιτεία δεν εμπιστεύεται τους Δήμους, με αποτέλεσμα να τους «πνίγει» στη γραφειοκρατία. Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, εστίασε στη διάλυση της επαρχίας και των χωριών και ο Δήμαρχος Αποκόρωνα, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στην υπερφορολόγηση των αγροτών.

Η κα Γεννηματά, αναχώρησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα για το Ρέθυμνο και στη συνέχεια για το Ηράκλειο.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook