Χανιά | «Παρών, περήφανος και δικαιωμένος» ο Μανώλης Σκουλάκης

χανιά-παρών-περήφανος-και-δικαιωμέν-437219
?

Δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου με την αφορμή των δύο χρόνων από την «αλλαγή σκυτάλης» στον Δήμο.

Πλαισιωμένος από συμβούλους της δημοτικής του παράταξης, ο Μανώλης Σκουλάκης χαρακτήρισε τον Τάσο Βάμβουκα «δεδομένο Δήμαρχο» που «προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην στεναχωρήσει την Κυβέρνηση», δεν διεκδικεί και καθοδηγείται αποκλειστικά από την προεκλογική δήλωση στήριξής του από τον Γιώργο Σταθάκη.

Τον κατηγόρησε για αναποφασιστικότητα, αδυναμία να παρουσιάσει έργο και αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων, τον κάλεσε σε συνεργασία για μείζονα ζητήματα των Χανίων ενώ χαρακτήρισε τη μέχρι στιγμής θητεία ως «χαμένη διετία για τον Δήμο μας».

Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

«Δικαιωνόμαστε» είπε ο πρώην Δήμαρχος για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και εξήγησε ότι είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

«Πήγα στο Υπουργείο και θα ξαναπάω μέχρι να ανοίξει. Γιατί θέλω να τελειώσει» τόνισε: και κάλεσε τον Δήμαρχο να συνεργαστεί για τη λειτουργία της Δομής και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για τον εξοπλισμό.

Ερωτηθείς από το zarpnanews.gr για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει και δεύτερο κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας στον Δήμο, χαρακτήρισε «εφεύρημα» τα επιχειρήματα αυτά, τονίζοντας πως τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη λεωφόρο Σούδας (ΙΚΑ) δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως τέτοιο.

 «Δεδομένος Δήμαρχος»

Ανοίγοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του, η οποία συνέπεσε  με την εφαρμογή του Καλλικράτη: «Ήταν μια κόλαση- Άρχισαν να εμφανίζονται οι επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Γραφειοκρατική παράνοια, απαγόρευση προσλήψεων, περικοπές στη ΣΑΤΑ, ο Δήμος έχασε αιφνιδίως 100 υπαλλήλους. Ήταν μικρή θητεία, μόνο 3,5 χρόνια. Όμως με συλλογική δουλειά, νοικοκύρεμα στο Δήμο, τεκμηριωμένη διεκδίκηση και συνεχίζοντας τις προσπάθειες των προηγούμενων (…) χτυπούσαμε πόρτες και τις ανοίγαμε και λύναμε θέματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αντίθετα, η σημερινή δημοτική Αρχή δεν διεκδικεί. Δεν διεκδικεί ο Δήμαρχος Χανίων, αυτά που έπρεπε να διεκδικεί και θα μπορούσε να πετύχει. Είναι ο «δεδομένος» Δήμαρχος. Αυτός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην στεναχωρήσει την Κυβέρνηση. Αλλά αλίμονο στον Δήμο εκείνο που ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί – είναι τελειωμένος» τόνισε.

Συμμάχησαν όλοι εναντίον μου

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνα και αυτός ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί, είναι δέσμιος της προεκλογικής προτροπής του συστήματος εξουσίας που κυβερνά τον τόπο σήμερα. Η δήλωση Σταθάκη «να καταψηφιστεί ο μνημονιακός Δήμαρχος Σκουλάκης» αυτό και μόνο είναι ο καθοδηγητής του καθημερινά» τόνισε.

«Όλο το πολιτικό σύστημα του τόπου, συμμάχησε εναντίον της ομάδας μας. Κων/νος Μητσοτάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, οι «58», το ΚΚΕ. Δεν κριθήκαμε για το έργο μας. Δεν αξιολογήθηκε η δουλειά μας. Τώρα αξιολογείται. Και δεν σας κρύβω ότι πρώτη φορά νιώθω τόσο περήφανος που κυκλοφορώ στην πόλη και τόσο δικαιωμένος» είπε ο πρώην Δήμαρχος, δηλώντας έτοιμος να παρέμβει αν χρειαστεί.

Για τους Αγίους Αποστόλους

Εκτενή αναφορά έκανε και στην διεκδίκηση και παραχώρηση στον Δήμο, των Αγίων Αποστόλων. Εξιστόρησε τα γεγονότα της περιόδου, αναφερόμενος σε πιέσεις που δέχτηκε από τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κων/νο Μητσοτάκη: «Με επισκέφθηκε και ένα από τα θέματα που μου έβαλε ήταν το να μπει ο Δήμος σε ένα επενδυτικό σχήμα που με τη συμμετοχή πολυεθνικής εταιρείας θα κατασκευαζόταν ξενοδοχείο 5 αστέρων στην περιοχή. Στην ΕΤΑΔ με κάλεσαν 15 μέρες μετά και η επιτροπή που σχεδίαζε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των εκτάσεων σε Δήμους ανά την Ελλάδα και μου επανέλαβε πρόταση αυτούσια» είπε. «Τότε πίστεψα ότι πήραμε τους Αγίους Αποστόλους και χάσαμε τις εκλογές»

«Να μην τσαλαβουτά στα δικά μας έργα»

«Η Δημοτική Αρχή, μέσα στην αδυναμία να παρουσιάσει δικό της έργο, προσπαθεί να οικειοποιηθεί δικά μας έργα» ανέφερε και κάλεσε τον Δήμαρχο «Να είναι προσεκτικός εφεξής  και να μην βαφτίζει τα έργα για τα οποία φτύσαμε αίμα, δικά του και να κόβει τις κορδέλες» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε στον κόμβο των Μουρνιών, το πάρκινγκ στην Περίδου και το σπίτι – μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη: Να πάρει αποφάσεις και να μην τσαλαβουτά στα δικά μας έργα, δεδομένου ότι άρχισε ο κόσμος να γελάει».

«Χαμένη διετία για τον Δήμο μας»

Τέλος, αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής για το παραλιακό μέτωπο, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, τη μεταστέγαση των υπηρεσιών ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη συνεργασία με ΜΚΟ στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, κάτι που ως μειοψηφία τότε η παράταξη Βάμβουκα είχε επικρίνει έντονα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Παρών, περήφανος και δικαιωμένος» ο Μανώλης Σκουλάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook