Χανιά | Παρουσιάζεται το νέο ΕΣΠΑ από Σταθάκη και Χαρίτση

χανιά-παρουσιάζεται-το-νέο-εσπα-από-στ-319475

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στα Χανιά.

Αναφορικά με τις 4 βασικές διαφορές των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο ο κ. Σταθάκης έχει επισημανει:

«Πρώτον, τα προγράμματα αποτυπώνουν το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που εστιάζει σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού.

Δεύτερον, για τη σύνταξή τους έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της.

Τρίτον, προάγεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα μέσω μιας στρατηγικής που κινείται σε 3 άξονες, που αφορούν τη χρηματοδότηση των εγχειρημάτων, την καλλιέργεια του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού για την προσαρμογή στο νέο καινοτομικό περιβάλλον. Τέταρτον, ενισχύονται οι διαδικασίες διαφάνειας και δημόσιου ελέγχου.»

Ομιλητές στην παρουσίαση του νέου προγράμματος στα Χανιά θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ (4ος Όροφος) στις 6 το απόγευμα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook