Χανιά | Παρουσίαση των βιβλίων του Μανώλη Σφακιανάκη στο Καφέ Κήπος

χανιά-παρουσίαση-των-βιβλίων-του-μανώ-380692

Στα Χανιά έγινε η δεύτερη επίσημη παρουσίαση των βιβλίων «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» και «Τα κλειδιά του Διαδικτύου» του κου Μανώλη Σφακιανάκη, Υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. και Αναπληρωτή Προϊσταμένου Επιτελείου και Επόπτη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποψήφιου Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

1Τις μοναδικές εμπειρίες στην έρευνα των διαδικτυακών εγκλημάτων, καθώς και το μέλλον των νέων τεχνολογιών, μέσα από την πορεία του στην Ελληνική Αστυνομία από το 1995 μέχρι και σήμερα, μοιράστηκε ο κος Μανώλης Σφακιανάκης στην παρουσίαση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος», την Παρασκευή στα Χανιά, με αφορμή την έκδοση των βιβλίων «Ο κώδικας του Διαδικτύου» και τα «Τα κλειδιά του Διαδικτύου».

2Ο συγγραφέας παρακίνησε όλους να είναι ενεργά μέλη του διαδικτύου χωρίς να το δαιμονοποιούν και να φροντίζουν να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει αυτό. Επίσης, ανακοίνωση την ίδρυση Ινστιτούτου Έρευνας και Ασφάλειας Κυβερνοεγκλημάτων που θα δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα και θα απευθύνεται σε ανθρώπους που σχετίζονται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

3Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Το βιβλίο «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» παρουσιάζει όσο πιο απλά γίνεται τις μοναδικές εμπειρίες του κου Εμμανουήλ Σφακιανάκη στην έρευνα των διαδικτυακών εγκλημάτων αλλά και των νέων τεχνολογιών, μέσα από την πορεία του στην Ελληνική Αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια, από το 1995 μέχρι και σήμερα και τη διερεύνηση 10.000 και πλέον σοβαρών υποθέσεων.

Διαβάζοντας τον διαδικτυακό κώδικα, αρχικά, κάποιος κατανοεί τις βασικές έννοιες του διαδικτύου μέσα από τους βασικούς κανόνες που το ορίζουν, όπως: «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο (cyber crime)”, “ποιος είναι ο hacker και ποιος ο cracker, ποιοι οι δρόμοι που τους χωρίζουν αλλά και ποιοι τους ενώνουν».

4Επίσης στο βιβλίο παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες που έχουν ήδη έρθει, αυτές που έρχονται, όπως και για το τι μέλλει γενέσθαι στον νέο αιώνα. Στη συνέχεια μέσα από πραγματικά περιστατικά και πάντα σε συνδυασμό με την ποινική νομοθεσία, περιγράφεται η μετάλλαξη των παραδοσιακών εγκλημάτων σε ηλεκτρονικά.

Το βιβλίο «Τα Κλειδιά του Διαδικτύου» απευθύνεται τόσο στον απλό χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του σχετικά με την καθημερινή χρήση του, κατανοώντας βασικές έννοιες και τον τρόπο που λειτουργούν τα αντικείμενα του διαδικτύου, με τα οποία έρχεται σε επαφή κατά την πλοήγησή του.

5

Επιπλέον είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το διαδίκτυο, είτε επιστημονικά, είτε εκπαιδευτικά καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαστική διαδικασία, περιλαμβάνοντας τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους δικηγόρους αλλά και τους αστυνομικούς, ανακριτικούς υπαλλήλους κατά τη διενέργεια έρευνας και προανακριτικής διαδικασίας.

Στο βασικό κορμό του βιβλίου καταγράφονται οι διαδικτυακές ορολογίες με αλφαβητική ταξινόμηση, με σκοπό ο αναγνώστης να μπορεί να τις αναζητήσει εύκολα και γρήγορα. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου περιλαμβάνει 6 πολύ χρήσιμες ενότητες, ως συμπλήρωση της ορολογίας, οι οποίες περιγράφουν με απλά βήματα τις βασικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο.

zarpanews.gr | Photo: Παύλος Μπουζάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook