Παρκόμετρα, τραπεζοκαθίσματα και αστυνόμευση συζήτησαν Βάμβουκας – Σκουλάκης

παρκόμετρα-τραπεζοκαθίσματα-και-αστ-153328

siskepsi dimos 24junΜέτρα αστυνόμευσης, κυκλοφοριακό και αύξηση της εισπραξιμότητας από τα παρκόμετρα στα Χανιά, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Δήμο, μεταξύ νέου και απερχόμενου δημάρχου και με την συμμετοχή της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και υπηρεσιακών παραγόντων. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Σκουλάκη και Βάμβουκα, με το νέο δήμαρχο να θέτει το ζήτημα της υστέρησης εσόδων του δήμου Χανίων από την ελεγχόμενη στάθμευση και τους κοινόχρηστους χώρους που είναι ιδιαίτερα αισθητό, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βάμβουκας πρότεινε να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της στάθμευσης από κλιμάκια του Δήμου με εντεταλμένους υπάλληλους αλλά και ο έλεγχος για τις  καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων από μικτά κλιμάκια Δήμου, Αστυνομίας και Λιμενικού.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε και είχε ως θέμα την ενίσχυση της αστυνόμευσης για την καλοκαιρινή περίοδο, εκτός των δύο, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξεως Χανίων Εμμανουήλ Γεωργιακάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής-προϊστάμενος Γρ. Αστυνόμευσης Ασφάλειας Γεώργιος Στρατιδάκης, ο Αστυνόμος Α’ -Διοικητής Α.Τ Χανίων Γεώργιος Σαρικάκης, ο Αστυνόμος Β’- Διοικητής Τροχαίας Χανίων Βλαχάκης Γιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν:

τα μέτρα αστυνόμευσης στα σημεία υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων (Παλιά Πόλη, Ενετικό Λιμάνι, Πλ. 1866, Πλ. Δημοτικής Αγοράς, κ.α.), την καταπολέμηση του παραεμπορίου, το κυκλοφοριακό, την αστυνόμευση στις περιαστικές περιοχές, την ηχορύπανση, την αντιμετώπιση της επαιτείας, τα μέτρα αντιμετώπισης της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, την ικανοποίηση τους για την στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασαν ο νυν ΔήμαρχοςΧανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αναστάσιος Βάμβουκας. Ο κος Σκουλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην πόλη των Χανίων, και εν’ όψει της θερινής περιόδου προσθέτοντας ότι «βασικός στόχος πρέπει να είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών των Χανίων».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook