Χανιά | Παρατράγουδα στη συναυλία του Χαρούλη στο Βάμο

χανιά-παρατράγουδα-στη-συναυλία-του-χ-162435

xaroulisΑποδέκτες δεκάδων παραπόνων για την συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Γυμνάσιο Βάμου που εγείρουν ερωτήματα για την καταλληλότητα του χώρου και την διοργάνωση, έχουν γίνει από χθες το zarpa.gr και στον  SUPER FM 89,6. Η πρόσβαση στο σημείο δεν ήταν εύκολη, τα καθίσματα δεν επαρκούσαν ενώ όταν έγινε «επέλαση» από σφήκες στο σημείο, φάνηκε ότι ο Ερυθρός Σταυρός, δεν είχε μαζί του ούτε… αλοιφή.

«Γιατί κόψατε τόσα πολλά εισιτήρια χωρίς να έχετε θέσεις; Και εντάξει τα πιτσιρίκια δεν τα νοιάζει εμείς όμως οι μεγαλύτεροι πληρώσαμε, παρκάραμε ένα χιλιόμετρο μακριά, ανεβήκαμε την ανηφόρα και τώρα καθόμαστε χάμω η είμαστε όρθιοι και δεν μας το παν στην είσοδο. ….ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!», σχολιάζει αναγνώστριά μας, ενώ το θέμα της έλλειψης καθισμάτων θίγουν και άλλοι αναγνώστες, διερωτώμενοι γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη αφού οι διοργανωτές έβλεπαν ότι η προπώληση πήγαινε πάρα πολύ καλά.

Ωστόσο, η ανοργανωσιά, η ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και η έλλειψη ετοιμότητας για οποιοδήποτε απρόοπτο, φάνηκαν με τον χειρότερο τρόπο, όταν στη συναυλία έκανε επέλαση… σμήνος από σφήκες.

Σε μια αγροτική περιοχή όπως ο Βάμος και ειδικά σε σημείο ανάμεσα στους αγρούς, μέσα στον Αύγουστο, το να σε τσιμπήσει κάποιο έντομο είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Παρόλα αυτά, στην χθεσινή συναυλία, την οποία μάλιστα διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για πρώτες βοήθειες. Ο δε Ερυθρός Σταυρός, όπως μας καταγγέλλει αναγνώστριά μας, δεν είχε καν κορτιζόνη ή αμμωνία για τα τσιμπήματα, με αποτέλεσμα δεκάδες θαυμαστές του Γιάννη Χαρούλη, να αναγκαστούν με τα τσιμπήματα να πάνε περπατώντας ως το κέντρο υγείας Βάμου, όπου αντιμετωπίστηκαν τελικά τα περιστατικά.

«Πως είναι δυνατών οι Ερυθοσταυρίτες να είναι παντελώς άσχετοι; Ντροπή και αίσχος» σχολιάζει η ίδια, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό. Το Κέντρο Υγείας Βάμου δέχθηκε δεκάδες περιστατικά ενώ σε δύο περιπτώσεις δόθηκε ειδική προσοχή, καθώς τα άτομα ήταν αλλεργικά.

«Και ερωτώ σαν Χανιωτης πολίτης: ποιος διοργανώνει μια συναυλία σε έναν εντελώς ακατάλληλο χώρο; Ποιος παίρνει την ευθύνη;», σχολιάζει ακροατής. «Και γιατί (άραγε) επιλέγονται αυτοί οι χώροι, όταν υπάρχουν εγκεκριμένοι και κατάλληλοι χώροι για συναυλίες και ειδικά από καλλιτέχνες που ξέρουν ότι έχουν την δυναμική για να τους γεμίσουν;», συμπληρώνουμε εμείς.

zarpa.gr

 

3 thoughts on “Χανιά | Παρατράγουδα στη συναυλία του Χαρούλη στο Βάμο

  1. Εγώ ώς κάτοικος κοντινού χωριού και γνώστης της περιοχής αλλά και της λογικής των καλοκαιρινών συναυλιών… (συνήθως αρπαχτών…), το χα πεί σε πολλούς γνωστούς που με παρακινούσαν να πάω… όχι βέβαια για τις σφήκες, αλλά η ορθοστασία ήταν αναμενόμενη και εγγυημένη… Δηλ. να δώσω 10 ευρώ να παρακολουθήσω όρθιος και ποδαρόδρομος για να φτάσω στο σημείο… εεεε πάει πολύ για ηλικίες άνω των 40… μπορεί να το κανα για τους Rolling Stone… καλός και ο Χαρούλης και φωνάρα το κοπέλι, αλλά έλεος…

  2. Καταθέτω μόνο άποψη για τον Ερυθρό: οι διοργανωτές ζητάνε τη συνδρομή του ερυθρού Σταύρου με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών όπου απαιτηθεί. Καλό είναι να γίνει διαχωρισμός της ιδιότητας μεταξύ γιατρού και εθελοντή διασωστη καθώς μόνο ο πρώτος έχει το δικαίωμα ιατρικών πράξεων όπως η χορηγία φαρμάκων (μεταξύ αυτών της κορτιζόνης και της αλοιφης) και είναι ο μόνος που λαμβάνει αποφάσεις βάση της διάγνωσης που έχει κάνει. Αν ο διοργανωτής δεν μεριμνήσει για την παρουσία γιατρών, την ευθύνη φέρει μόνο ο διοργανωτής. Τέλος οι εθελοντές έχουν την πρόληψη και αποτροπή δυσαρεστων καταστάσεων, ΟΧΙ την θεραπεία.

  3. σαν πολιτης α;λλα και ως εθελοντρια ΜΚΟ αναρωτιεμαι τι δουλεια εχει ο ερυθρος Σταυρος να παρεσει υπηρεσιες σε μια βραδια που δεν εχει καθόλου φιλανθρωπικο χαρακτηρα. Πως αναλωνεται το δυναμικο του ερυθρου σε βραδιες που εχουν αποκλειστικα κερδοσκοπικο χαρακτηρα ποιος θα διαφυλαξει τη αξιοπρεπει του εθελοντη? τη αφιλοκερδη συμμετοχη , τη εμπειρια του και τις γνώσεις του μονο γινονται βορα σε καθε παραπονουμενο του καθε Χαρουλη που ερχεται για αρπακτη? Οσο για τις γνωσεις τους εμεις που τους διδαξαμε γνωριζουμε ποια ειναι τα ορια τους, οι δυνατοτητες τους και τι μπορουν να προσφέρουν χωρις παρουσια γιατρου…Οσο για τις Fenistyl που ελειπαν ας φροντισουν οι παραγοντες και οι υπευθυνοι να ενισχυσουν μπας και ξανασυμβει κατι τετοιο και μην θελουν το σκύλο χορτατο ακι τη πιτα ολοκληρη..αντε πια επιτελους!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook