Χανιά | Παρέμβαση Βάμβουκα για το γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

χανιά-παρέμβαση-βάμβουκα-για-το-γυμνά-137204

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό το 1ου Γυμνάσιο  Κουνουπιδιανών, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας, επανέφερε την πρότασή αξιοποίησης του παρακείμενου οικοπέδου για επέκταση του σχολείου, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη χάραξης «συνολικής στρατηγικής» για το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

«Θεωρούμε ότι στα Χανιά τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Αντίθετα βλέπουμε το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο να έχουν προχωρήσει σε ανέγερση νέων κτηρίων –κυρίως μέσω ΕΣΠΑ- και να μην αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Την ίδια ώρα, εμείς, αντί για να προχωρούμε σε κατασκευή νέων μονάδων έχουμε κατάργηση 5 σχολικών οργανισμών αφού για πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα για να λειτουργήσουν», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, σήμερα το μεσημέρι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Για τα Κουνουπιδιανά

Επιμένοντας στην πάγια θέση της παράταξης ότι το παρακείμενο του γυμνασίου οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήμσιμο και ότι οι εκκλησιαστικοί φορείς είναι διατεθιμένοι να επιτρέψουν την ανανέωση της παραχώρησης του στο Δήμο, ο κ. Βάμβουκας, τόνισε:

«Την πρότασή μας αυτήν την έχουμε καταθέσει και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Κουνουπιδιανών, θεωρώντας ότι εάν προχωρήσει, θα δώσει λύση στο έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Ακρωτηρίου, σε σύντομο χρόνο και με χαμηλό κόστος».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιθέσεις που έχει εκφράσει η δημοτική αρχή, τόνισε ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν, με νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με την άποψη ειδικών.

 Για τα κτήρια της Α’ Βάθμιας

Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έγινε και στα κτήρια που στεγάζουν τα νηπιαγωγεία στα Χανιά «Έχουμε επίσης το φαινόμενο νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε ιδιωτικούς χώρους, οι οποίοι πολλές φορές είναι ακατάλληλοι ακόμα και ημιυπόγεια», τόνισε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά.

zarpa.gr

 

2 thoughts on “Χανιά | Παρέμβαση Βάμβουκα για το γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook