Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-διο-117072

idiotikoi-ypallhloi-xaniaΠαράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο χώρο της υγείας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί τα μέλη του Σωματείο των Ιδιωτικών Υπάλληλων Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Χανιώτες να λάβουν μέρος μαζικά στην κινητοποίηση αναφέρουν:

«Τώρα ξεσηκωμός! Τώρα όλοι στο πόδι! Να μη λείψει κανείς από τον αγώνα!

Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση βάζουν στη λαιμητόμο της ανταγωνιστικότητας και των κερδών το δικαίωμα των οικογενειών μας στην Υγεία!

Τέρμα οι θυσίες! Σηκώνουμε το ανάστημά μας! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Κεφάλαιο, συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Στερούν από τα παιδιά μας τη μόρφωση. Στα πλαίσια αυτής της γενικευμένης επίθεσης εντάσσεται και το νέο χαράτσωμα των ασθενών, εξαναγκάζοντάς τους να πληρώνουν 1 ευρώ για την εκτέλεση κάθε συνταγής στα φαρμακεία, 5 ευρώ είσοδο στα νοσοκομεία, αυξάνοντας διαρκώς τη συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα, καλώντας ανασφάλιστους και ανέργους να πληρώσουν από την τσέπη τους κάθε παροχή. Εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικά, σε προσωπικό, σε γιατρούς. Το «καθολικό και ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ», που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποτελεί σχέδιο που οδηγεί σε παραπέρα υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με επιπλέον περιορισμό των όποιων σήμερα δωρεάν παροχών. Θα μας εξαναγκάζουν να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας, ακριβοπληρώνοντας τις συρρικνωμένες και εμπορευματοποιημένες κρατικές μονάδες και τους διάφορους επιχειρηματίες της Υγείας.

Το ζήτημα της Υγείας- Πρόνοιας είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό. Η βαθιά καπιταλιστική κρίση από την οποία τα κεφάλαιο προσπαθεί να βγει αλώβητο, φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων έχει ως συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ήδη υποβαθμισμένων προ κρίσης υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Η δρομολογούμενη κινητικότητα – διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Και όλα αυτά τη στιγμή που αυξάνονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας για υπηρεσίες Υγείας που να είναι πλήρως στελεχωμένες με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς εργασίας, οικογενειακούς γιατρούς κλπ.), με νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό κ.ά., πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού μας. Τώρα χρειάζεται ρωμαλέο εργατικό κίνημα με τους εργαζόμενους συσπειρωμένους στα σωματεία τους, να βγάλουν συμπεράσματα, να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ –  ΔΑΚΕ) που καλλιεργεί τη λογική της υποταγής και του συμβιβασμού με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, του «κόστους» και της «ανταγωνιστικότητας» που είναι η ταφόπλακα κάθε εργατικού – λαϊκού δικαιώματος, αλλά και τους αυριανούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι. Αλλάζουν τις θέσεις τους σαν τα πουκάμισα ανάλογα με το ακροατήριο που απευθύνονται. Στους νοσοκομειακούς γιατρούς  στηρίζουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μιλάνε «για σταθερές εργασιακές σχέσεις». Προσπαθούν να μας εξαπατήσουν όταν υποστηρίζουν την κατάργηση της «κερδοσκοπικής» επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, λες και υπάρχουν επιχειρηματίες «φιλάνθρωποι» που αδιαφορούν για το κέρδος. Η μόνη τους αγωνία είναι πώς το κίνημα θα υπηρετήσει τους εκλογικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Να προσπεράσουν φωνές όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούν σε αγώνες με επαναστατική φρασεολογία, αλλά τελικά επιδιώκουν την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που σε κάθε σωματείο λένε άλλα, αναλόγως το ακροατήριο. Δηλώνουν  αντικαπιταλιστική δύναμη,  καταγγέλλουν φραστικά το ΔΝΤ και την ΕΕ και στο κίνημα συμπορεύονται με τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Είναι οι κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ. Υποβιβάζουν την πάλη στο επίπεδο της διαχείρισης και όχι της προοπτικής που πρέπει να έχει ο αγώνας.

Σήμερα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του! Μπορούμε να έχουμε επιθετικούς αγώνες που πάνε πιο πέρα από το αίτημα να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, να μη βγει κανείς σε διαθεσιμότητα, να μην κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Να πάψει η Υγεία, το Φάρμακο, η Πρόνοια να είναι εμπόρευμα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, του κλάδου μας να κάνουν το βήμα να συσπειρωθούν στο σωματείο, να συμβάλουν στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, να παλέψουμε για:

•Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας! Όχι στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!

•Με Λαϊκή Συμμαχία διεκδικούμε την πανελλαδική ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

•Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/01/2014 και ώρα 11:00 π.μ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook