Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας από τους φοιτητές στην Αντιπεριφέρεια

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-από-του-745828

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πραγματοποίησαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό και αφορούν στα ζητήματα της στέγασης, της σίτισης και της μεταφοράς του.

Οι φοιτητές είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, στον οποίο εξέθεσαν τα συγκεκριμένα θέματα σημειώνοντας ότι αυτό που ζητάνε είναι ένα σχέδιο από τα αρμόδια υπουργεία, και τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την αντιμετώπιση τους.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και μέλος της Γραμματείας Χανίων του Μετώπου Σπουδαστών, διεκδικούμε για κάθε φοιτητή που δεν δικαιούται δωμάτιο στην εστία, επίδομα 350 ευρώ για τις ανάγκες του.

Αναλυτικά οι φοιτητές διεκδικούν:

-Να δοθεί άμεσα επίδομα ενοικίου με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε όσους σπουδάζουν μακριά απο τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 350 ευρώ ως ελάχιστο ποσό για την κάλυψη των αναγκών της στέγασης (να καλύπτεται πλήρως το ενοίκιο , να εξασφαλίζεται ότι διαμένουν σε ανθρώπινες συνθήκες, με πληρωμένες τις παροχές ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, ίντερνετ χωρίς δημοτικά τέλη)

-Αμεση ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο και κατάργηση των δημοτικών τελών στη φοιτητική στέγη.

-Αμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες χωρίς καθυστερίσεις.

-Να επινοικιαστούν δωμάτια με ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων και να μοιραστούν άμεσα για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο σε εστία.

-Να ξεκινήσει άμεσα μελέτη με ευθύνη του Υπουργείου και των τοπικών αρχών για την κάλυψη των αναγκών της στέγης στην πόλη Να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα του Ιδρύματος και του Δημοσίου για τη δημιουργία Εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και ενοίκια!

-Δημιουργία νέου συγκροτήματων εστιών που θα καλύπτουν τις ανάγκες δωρεάν στέγασης των φοιτητών. Άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων που υπάρχουν απο τα ιδρύματα και την περιφέρεια!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook