Χανιά | Παίρνουμε το παγκόσμιο νέων τεχνικής κολύμβησης το 2014;

χανιά-παίρνουμε-το-παγκόσμιο-νέων-τεχ-69184

kolimvisiΗ Ελλάδα καισυγκεκριμένα η πόλη των Χανίων διεκδικούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Τεχνικής Κολύμβησης για το καλοκαίρι του 2014 ανάμεσα σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Ουγγαρία.

Ο ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπανδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) Ηλίας Ξιάρχος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (koe.org.gr) εξηγεί γιατί αυτή η σπουδαία διοργάνωση προορίζεται να φιλοξενηθεί στα Χανιά, πλέκοντας το εγκώμιο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για το έργο που επιτελεί και για την παράδοση που κατέχει στο άθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αποφασίσαμε μετά από 10 χρόνια να διεκδικήσουμε μεγάλη διοργάνωση Τεχνικής κολύμβησης. Πιο συγκεκριμένα, φέτος διεκδικούμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, το οποίο η σκέψη μας είναι να το διοργανώσουμε στην πόλη των Χανίων.

Έχουμε μιλήσει με τον Όμιλο των Χανίων, του οποίου οι άνθρωποι είναι αρωγοί, καθώς ο Ν.Ο. Χανίων έχει τη δική του παράδοση στην Τεχνική κολύμβηση και όλα αυτά τα χρόνια παράγει αθλητές παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Όμιλο, καθώς και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της τεχνικής κολύμβησης, όπως και με τον προπονητή  κ. Καλαμαρίδη και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν και ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Ο στόχος μας είναι να γίνουν οι αγώνες την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2014.»

Το Σεπτέμβρη η απόφαση

«Η απόφαση για το αν θα διοργανώσουμε τους αγώνες θα ληφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ήδη έχουν θέσει υποψηφιότητα μαζί με την Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και άλλες χώρες.

Να θυμίσουμε στον κόσμο ότι η Τεχνική κολύμβηση ναι μεν είναι Ολυμπιακό άθλημα, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε τέσσερα χρόνια η Δ.Ο.Ε., μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνει αγώνες με αθλήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγώνων και τους ονομάζει World Games», τονίζει ο κ. Ξιάρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook