Χανιά | Πάει Αράδαινα ο Ορειβατικός και από εκεί στο σπήλαιο Δρακολάκι την Κυριακή

χανιά-πάει-αράδαινα-ο-ορειβατικός-και-422176

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στην διαδρομή Αράδαινα – φαράγγι Αράδαινας – σπήλαιο Δρακολάκι – Κρούσια – Άγιος Ιωάννης, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την γέφυρα της Αράδαινας, από όπου οι συμμετέχοντες θα κατέβουν μέσα στο φαράγγι από το παλιό καλντερίμι και από εκεί θα ακολουθήσουν ανηφορική πορεία, μέσα στο φαράγγι για τέσσερεις περίπου ώρες, με βόρεια κατεύθυνση, μέχρι την τοποθεσία των Μαύρων Γκρεμνών, όπου βρίσκεται το Σπήλαιο Δρακολάκι.

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν ένα τμήμα του φημισμένου σπηλαίου της περιοχής και μετά θα συνεχίσουν την πεζοπορία τους, με νότια κατεύθυνση για 3,5 περίπου ώρες, θα περάσουν από τα Κρούσια και από ένα νέο μονοπάτι με όμορφη θέα σε όλη την νότια ακτογραμμή και το Λιβυκό πέλαγος, θα καταλήξουν στο ορεινό χωριό του Αγίου Ιωάννη Σφακίων.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:00 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι συμμετέχοντες για να επισκεφθούν το σπήλαιο πρέπει να έχουν μαζί τους κράνος και φακό.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 01/09. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Δημήτριος Ασημίδης και Philippa Dean.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook