Χανιά | Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» συμμετέχει στο 8ο p_public festival

χανιά-ο-σύλλογος-ορίζοντας-συμμετέ-546301

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» συμμετέχει στο 8ο p_public festival που διοργανώνει η Εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων με θέμα «προσβασιμότητα για όλους».

Συγκεκριμένα, ο «Ορίζοντας» συμμετέχει με τη δράση «Διευρύνοντας τους ορίζοντες» το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στις 10 το πρωί με σημείο εκκίνησης το Θέατρο Βλησίδη και στόχο να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες τις δυσκολίες στην προσβασιμότητα στους δημόσιους χώρους.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ακολουθήσουν μία κυκλική διαδρομή πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο περνώντας από διάφορα εμπόδια. Τα εμπόδια που θα υπάρχουν στον χώρο της δράσης είναι κάποια από αυτά που καθημερινά συναντούν άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι ή γονείς με καροτσάκια.

Στον χώρο της δράσης θα τοποθετηθεί πίνακας στον οποίον θα αναρτηθούν γραμμένα σε χρωματιστές κάρτες τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και οι προτάσεις των συμμετεχόντων. Το υλικό θα μεταφερθεί μετά στον χώρο των διαλέξεων του διημέρου. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί χειροποίητο βραχιόλι στα χρώματα του «Ορίζοντα» και αναμνηστικός έπαινος.

Παράλληλα στον χώρο της δράσης θα υπάρχει εκπαιδευμένη ομάδα του Συλλόγου που θα ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Προσκαλούμε λοιπόν μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στη δράση μας και να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή μέσα από μία όμορφη πρωτοβουλία για την πόλη μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook