Χανιά | Ο Σύλλογος δασκάλων και παιδαγωγών για το επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 4 Απριλίου

χανιά-ο-σύλλογος-δασκάλων-και-παιδαγω-353558

Το θερμό επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ δημοτικού συμβούλου και επιχειρηματιών του ενετικού λιμανιού στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 4 Απριλίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, σχολίασε ο Σύλλογος δασκάλων και παιδαγωγών σε ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο τους αναφέρουν τα εξής: »Εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις βιαιοπραγίες που προκάλεσαν κάποια από τα μέλη του συλλόγου καταστηματαρχών του παλιού λιμανιού των Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης 4/4/2016 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χανίων. Στη συζήτηση του θέματος διευθέτησης του δημόσιου χώρου στο παλιό λιμάνι, που οι ίδιοι ζήτησαν να γίνει, είδαμε όλοι στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης, την τοποθέτηση του προέδρου των καταστηματαρχών και ακούσαμε τις απόψεις του συλλόγου.

Αυτό που δεν μπορέσαμε ποτέ να ακούσουμε είναι την παρουσίαση της σχετικής επιστημονικής μελέτης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κο Βλαχάκη. Αντί αυτού είδαμε έκπληκτοι να διακόπτεται επανειλημμένα από μικρή μερίδα καταστηματαρχών, οι οποίοι στις παραινέσεις του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων να τον αφήσουν να τοποθετηθεί, απάντησαν με την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος δημοτικού συμβούλου που τους ζητούσε να επιτρέψουν στον κ Βλαχάκη να ολοκληρώσει.

Ως δάσκαλοι και παιδαγωγοί αλλά και ως πολίτες θέλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι: Οι δημόσιοι χώροι στο Παλιό Λιμάνι, την παλιά πόλη, σε όλα τα Χανιά, ανήκουν εξ ίσου και από κοινού σε κάθε δημότη ή επισκέπτη αυτής της πόλης. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάποιοι επειδή σφετερίζονται για χρόνια τη χρήση τους βγάζοντας χρήματα απ αυτό, μπορεί να θεωρούν αυτή την παρανομία «δικαίωμά τους», που μπορούν μάλιστα να την υπερασπίζονται με τραμπουκισμούς.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το δικαίωμα κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί, να χαίρεται και να απολαμβάνει τους δημόσιους χώρους στο παλιό λιμάνι ή αλλού μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό κέρδους κάποιων και της μικροπολιτικής εξυπηρέτησης. Δεν διανοούμαστε ότι μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς του να μην μπορείς να διασχίσεις ανεμπόδιστα πεζός ή με καροτσάκι το παλιό λιμάνι, ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χώρου δεν θα αποδοθεί επιτέλους στους πολίτες και επισκέπτες στους οποίους ανήκει.

Ως δάσκαλοι και παιδαγωγοί θα χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα προς αποφυγήν τη στάση και την «επιχειρηματολογία» που εφάρμοσαν ορισμένοι από τους καταστηματάρχες στο ΔΣ της 4/4. Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια τρομοκράτησης που προσπάθησαν να επιβάλουν, δεν ανεχόμαστε τις παράνομες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων στο ενετικό λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων και ότι δεν διαπραγματευόμαστε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων στους δημόσιους χώρους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook