Χανιά | Ο Ρώσος κοσμοναύτης που εξυμνεί την Κρήτη τρώγοντας ελιές και λάδι

χανιά-ο-ρώσος-κοσμοναύτης-που-εξυμνεί-398666
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τις καλύτερες προδιαγραφές φιλοξενίας υποδέχθηκε η Κρήτη έναν από τους πιο γνωστούς και πεπειραμένους Ρώσους κοσμοναύτες, τον 54χρονο Γιούρι Μαλέντσενκο, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασής του στη Γεωργιούπολη και στο νέο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, «Άνεμος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο  Ρώσος κοσμοναύτης στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε ενθουσιασμένος με τον τόπο μας, το κλίμα αλλά και την κρητική διατροφή.

Από τη μεριά του ο κ. Σημανδηράκης καλωσόρισε τον Μαλέντσενκο στην Κρήτη τονίζοντας πως  «είναι σημαντικό το γεγονός ότι εδραιώνεται μια σχέση συνεργασίας μεταξύ της Κρήτης και των φορέων της ρωσικής υπηρεσίες του διαστήματος. Η Κρήτη διαθέτει το περιβάλλον και την υποδομή για να παρέχει στους κοσμοναύτες τις κατάλληλες υπηρεσίες για να πραγματοποιήσουν την αποθεραπεία που χρειάζονται.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Γιούρι Μαλέντσενκο εκθείασε το κλίμα, την ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους της Κρήτης ενώ τόνισε πως δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί άλλο μέρος για να πραγματοποιήσει την διαδικασία της αποκατάστασης του.

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα σημείο που ξεχωρίζει από το διάστημα και όλοι οι κοσμοναύτες είχαμε όνειρο να το επισκεφθούμε»

«Η φύση, η θάλασσα, τα βουνά και ο αέρας της Κρήτης είναι τα συστατικά που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν δραστικά στην αποκατάστασή μου. Και μόνο που τα αντικρίζει κάποιος νιώθει την διαφορά.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Ρώσος κοσμοναύτης δεν έκρυψε την αδυναμία του στην κρητική κουζίνα και συγκεκριμένα στο ελαιόλαδο και τις ελιές, ενώ έκρινε απαραίτητο να εντάξει στο πρόγραμμα της διατροφής του και την ρακή.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr, « όταν βλέπεις την γη από ψηλά αντιλαμβάνεσαι πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η κατάσταση στην γη και πόσο εύκολο είναι να καταστραφεί η ζωή γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι, τι πρέπει να κάνεις για προστατέψεις την ζωή στον πλανήτη μας»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Μαλέντσενκο αναφέρθηκε και στο – πολύ ενδιαφέρον – επάγγελμά του λέγοντας ότι χρειάστηκαν επτά χρόνια για κάνει το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα ενώ από μικρός ήξερε ότι ήθελε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα.

«Στην εποχή μου έμοιαζε αδιανόητο κάποιος να θέλει να γίνει κοσμοναύτης, γι’ αυτό και ξεκίνησα ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, μετά από λίγο καιρό μου πρότειναν να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως πιλότος σε ταξίδια του διαστήματος και δέχθηκα αμέσως, μπαίνοντας στο σώμα των κοσμοναυτών.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook