Χανιά | «Ο πολιτισμός στις φυλακές στοιχείο σύγχρονου σωφρονιστικού συστήματος» | Επίσκεψη Μπαλτά στις φυλακές

χανιά-ο-πολιτισμός-στις-φυλακές-στοι-404850
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πολιτισμός βρίσκεται παντού δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς που σήμερα συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στα σωφρονιστικά καταστήματα των Χανίων.

Ο κ. Μπαλτάς είπε μεταξύ άλλων πως ένα Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να έχει ειδική μέριμνα για τους κρατούμενους και να βοηθάει του φορείς στον εξανθρωπισμό της ζωής τους.

Σημείωσε επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού πως φυλακή χωρίς πολιτισμό είναι μια συνεχής καταδίκη για τους κρατούμενους χωρίς καμία ελπίδα, ενώ είπε πως το υπουργείο πολιτισμού έστειλε σε όλες τις φυλακές κάποια βιβλία που έχουν βραβευτεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργαζόμαστε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ίδιους τους κρατουμένους να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχης Φυτράκης, είπε δείχνει την νέα πολιτική εξωστρέφειας των φυλακών και το άνοιγμα σε δράσεις πολιτισμού, που όπως είπε είναι η μοναδική διέξοδος για ένα σύγχρονο μοντέλο αντεγκληματικής πολιτικής, για ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα που θα βλέπει τον πολιτισμό ως μια δράση απαραίτητη στην φυλακή.

Επίσης ο κ. Φυτράκης αναφέρθηκε και σε προσλήψεις προσωπικού που θα φτασουν τις 633 θέσεις με προτεραιότητα τα Χανιά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής των φυλακών ΚΡΗΤΗ 1 κ. Κλαπάκης είπε πως η προσπάθεια της ίδρυσης του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα είναι μια μόνιμη δομή της φυλακής και συμπλήρωσε πως και το παιδικό επισκεπτήριο που θα λειτουργήσει την Παρασκευή είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook