Χανιά | Ο Ορειβατικός Σύλλογος παρουσιάζει φωτογραφίες από το ταξίδι στο Νεπάλ!

χανιά-ο-ορειβατικός-σύλλογος-παρουσι-336317

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK’, στην πάνω αίθουσα, όπου είναι ο συνεδριακός χώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, το βράδυ στις 20:30 μ.μ., για να ζήσουμε όλοι μαζί τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών, στα μεγαλοπρεπή Ιμαλάϊα και να μας ξεναγήσουν στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική των χαμογελαστών κατοίκων του Νεπάλ!

Ο ορεινός όγκος του Mera Peak βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι ένα μικρό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων. Η ψηλότερη κορυφή του ομώνυμου ορεινού συγκροτήματος έχει ύψος 6.476 μέτρα και βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες για να προσεγγίσουν την κορυφή αυτή, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο (από σχεδόν τροπικό έως αλπικό) και είναι μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο.

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 η οχταμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ. Η ομάδα πραγματοποίησε την ανάβαση στο Mera Peak, με την βοήθεια οδηγών-αχθοφόρων, με διαμονή σε tea houses (καταλύματα για φαγητό και ύπνο), στα διάφορα χωριά της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά στα τέλη Νοεμβρίου του 2016.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ο Ορειβατικός Σύλλογος παρουσιάζει φωτογραφίες από το ταξίδι στο Νεπάλ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook