Χανιά | Ο Ορειβατικός από τον Πλάτανο Κισάμου στην κορυφή Προφήτης Ηλίας και στο Σφηνάρι

χανιά-ο-ορειβατικός-από-τον-πλάτανο-κι-430922

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, υψ. 890 μέτρα, στα δυτικά του νομού μας, πεζοπορώντας στην διαδρομή Πλάτανος – κορυφή Προφήτη Ηλία – Σφηνάρι, στην επαρχία Κισάμου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό Πλάτανος, αρχικά σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι ως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα γίνει ολιγόλεπτη στάση. Στη συνέχεια θα ανέβουμε από ομαλή ρεματιά χωρίς μονοπάτι στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, όπου θα μας αποζημιώσει η απεριόριστη θέα και θα ξεκουραστούμε αγναντεύοντας.

Η κατάβαση στην αρχή θα είναι σε χωματόδρομο και μετά θα ακολουθήσουμε μονοπάτι για να περάσουμε από τον Πύργο και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου μετά από μικρή στάση, θα συνεχίσουμε σε ρεματιά, με το ποτάμι δίπλα μας, για να καταλήξουμε στον επαρχιακή οδό Κισάμου – Σφηναρίου. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 7 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 09/03. Αρχη-γοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Δημήτριος Ασημίδης και Philippa Dean.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook