Χανιά | Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Βυρσοδεψείο

χανιά-ο-λουδοβίκος-των-ανωγείων-στο-βυ-353854

Το Βυρσοδεψείο υποδέχεται την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 9:30 μμ τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Ένα μαντολίνο και δυο φωνές στα τραγούδια και τους θρήνους !

Μια λυτή και απέριττη προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τους μύθους και τις αλήθειες που διηγούνται ένα παρελθόν βαθύ κι ένα αδιάβατο μέλλον.

Η Πέλλα Ροδουσάκη μια αισθησιακή υπέροχη φωνή μαζί με τον Λουδοβίκο στο τραγούδι.

Ο Λουδοβίκος (κατά κόσμον Γιώργης Δραμουντάνης) γεννήθηκε στα Ανώγεια του Ψηλορείτη, το σταθερό του καταφύγιο στο περιβόλι του πατέρα, «παρατηρώντας» εκεί που «θα σταθεί το βλέμμα». Και κάθε στάση αξίζει να την διηγηθεί μέσα από ένα τραγούδι ως «παραμυθοποιός», απευθυνόμενος στο βαθύ αίσθημα, ψιθυρίζοντας δίπλα στο αυτί, μακριά από οχλαγωγίες ή «ρεφρέν με συνθήματα»…

Από μικρός αγαπούσε τη ζωγραφική, κι αν τα βήματα τον οδήγησαν στην ΑΣΟΕΕ με τα οικονομικά, την ψυχή του κέρδισε η μουσική, μέσα από τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι το 1979. Που όταν τον άκουσε να τραγουδά σε παρέα με το μαντολίνο του, στις Μουσικές Γιορτές των Ανωγείων που οργάνωνε τότε, τον πήρε κοντά του, ανοίγοντάς του δρόμους στην τέχνη και το πνεύμα…

Για να χαράξει μια πορεία με κατάδικό του στίγμα, σχεδόν «μοναχική» χωρίς… ανταγωνισμό, γι αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν τις διαχρονικές αλήθειες των τραγουδιών του, που καθώς φαίνεται είναι πολλοί και πιστοί, ακολουθώντας τον σταθερά.

loudovikosΜιλώντας για τους «χαμηλούς τόνους» που χαρακτηρίζουν το έργο του ο Λουδοβίκος σημειώνει «…Ένα έργο στοχεύει στο βάθος του χρόνου. Κάποιοι θα το συναντήσουν κάποια στιγμή που θα είναι σε θέση να το ψάξουν. Σήμερα κυριαρχούν άλλες εκδοχές τραγουδιών… αυτά με τα ρεφραίν… πολλές φορές επιτυχημένα… αλλά το τραγούδι που δεν έχει εντός του διαχρονικές αλήθειες δε μπορεί να ξεπεράσει το χρόνο που διαρκεί το σύνθημα που το γέννησε…».

Ενώ για το εάν οι ιστορίες που πάντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των παραστάσεων του τον καθιστούν παραμυθά … «…Παραμυθοποιός θα έλεγα καλύτερα στη σύγχρονη άποψη. Για τον παραμυθά όπως προφέρεται προσδίδει έναν ειρωνικό χαρακτήρα.. κάτι σαν ψεύτης .. Είναι μία φυγή προς μία ποιότητα λόγου που στην κρυμμένη μορφή του διδάσκει…»

Βυρσοδεψείο

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Βιβιλάκη 29 / Ταμπακαριά

Κρατήσεις τηλ. 6989851306 και 2821050569

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook