Χανιά | Ο Δήμος Πλατανιά στηρίζει ενεργά την καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης

χανιά-ο-δήμος-πλατανιά-στηρίζει-ενεργ-465475

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σημαντικά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα ζητήματα στηρίζει ως συνδιοργανωτής την καμπάνια ‘Λέμε ΟΧΙ σε ότι μας Ρυπαίνει, σε ότι μας πεθαίνει… ΝΑΙ στη ζωή’ ,  που ξεκινάει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (17.00-21.00) και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (10.00-14.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά και η οποία διοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα» και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης-ΦΚΣ, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την  Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στη μνήμη του ιατρού Μιχάλη Μπονατάκη-μέλους ΕΔΕΕΚ και έχει ως στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών σε ζητήματα-αιχμές (το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή) και στα αίτιά τους. Η Δράση επιδιώκει τη διαδημοτική και τη διατομεακή συνεργασία, καθώς και τη δημιουργία προπλάσματος Εθελοντισμού στην κοινότητα.

Η εκστρατεία συμμετοχικού διαλόγου αποβλέπει στην Ενδυνάμωση των Πολιτών, στη Δικτύωση και στην ενεργό Πολιτειότητα, ενώ δομείται στις αρχές και στις πρακτικές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Πολιτισμού, της Κοινοτικής Δράσης και του Εθελοντισμού.

Πληροφορίες : www.cretaadulteduc.gr,  [email protected], τηλ. 6981654994 (από  13.30-15.30 και από 18.00-21.00). Απευθείας δηλώσεις συμμετοχής στα τραπέζια διαλόγου πολιτών με την συμπλήρωση της ακόλουθης ηλεκτρονικής φόρμας https://goo.gl/forms/KsovtNEuVeDiUR8X2

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook