Χανιά | Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει για 7η χρονιά το Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός»

χανιά-ο-δήμος-πλατανιά-διοργανώνει-γι-586200

Στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειάς του δήμου Πλατανιά, για ενδυνάμωση του περιεχομένου του Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός», στις φετινές εκδηλώσεις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ένα 2ήμερο βιωματικού χαρακτήρα με επίκεντρο το Κρητικό Κρασί, αλλά και τα παράγωγα του.

Το 2ημερο έχει ως  στόχο, τη σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, μέσω της γνωριμίας Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τα τοπικά μας προϊόντα. Αντικείμενο επίσης του διημέρου, θα αποτελέσει και η πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και η προστιθέμενη αξία που αυτή, δημιουργεί.

Το πρόγραμμα

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου – το πρωί – μια ομάδα επισκεπτών θα βρεθεί σε αμπελώνα σε χωριό του Δημου Πλατανιά για να συμμετάσχει στον παραδοσιακό τρύγο μαζί με κατοίκους της περιοχής. Από νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί από την μία άκρη μέχρι την άλλη του Πλατανιά, η οποία θα κορυφωθεί στην πλατεία του χωριού.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στο εμπορικό κέντρο OLEA, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η πιστοποίηση των Κρητικών Προϊόντων. Σήμα Κρήτη.»

Μετά τις 7 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή οινογευσία – γνωριμία με το Κρητικό κρασί, στην είσοδο το εμπορικού κέντρου OLEA στον Πλατανιά.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ στοχεύουν στο να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα προϊόντα της Κρητικής Γης, αλλά και την Παράδοση της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook