Χανιά | Ο γύρος της Κρήτης με ήλιο αντί για βενζίνη!

χανιά-ο-γύρος-της-κρήτης-με-ήλιο-αντί-γ-154504

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈνα υβριδικό ηλιακό όχημα, το «Sunnyclist», κατασκευασμένο από ομάδα Κρητικών μηχανικών, με καινοτόμα σχεδίαση, που κινείται με ηλιακή ενέργεια, κάνει τον γύρο της Κρήτης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Ενεργειακής Εβδομάδας της Περιφέρειας Κρήτης, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

To Sunnyclist, απόψε βρέθηκε στα Χανιά, όπου παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική τελετή στην πλατεία Κατεχάκη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των περαστικών, ντόπιων και επισκεπτών. Πολλοί σταματούσαν για να περιεργαστούν το -περίεργο στην όψη- όχημα, κάποιοι φωτογραφήθηκαν δίπλα του ενώ άλλοι ζητούσαν από τον δημιουργό του να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη διάρκεια της 2ης Ενεργειακής Εβδομάδας, το ηλιακό όχημα θα διανύσει συνολικά 780 χ.λ.μ στην Κρήτη, έχοντας ήδη ξεκινήσει από τον Δήμο Ηρακλείου στις 27/6, όπου και θα επιστρέψει αύριο, Τρίτη1/7/2014. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το όχημα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά, ακόμα και μέσα στην επόμενη χρονιά.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook