Χανιά | Ο Γρηγόρης Βαλτινός μας ξεναγεί στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου | Video

χανιά-ο-γρηγόρης-βαλτινός-μας-ξεναγεί-271101

Η οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην ιστορική συνοικία της Χαλέπας στα Χανιά, από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της χώρας και έδρα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», άνοιξε και πάλι τις πύλες της στο κοινό, έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης και μετατροπής της σε σύγχρονο μουσείο, που διήρκεσε τρία χρόνια και διενεργήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το σπίτι της Χαλέπας, κτήριο του 1880, ήταν η «στέγη της ζωής» του μεγάλου πολιτικού, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στο εσωτερικό διασώζονται αυθεντικά αντικείμενα, έπιπλα και σπάνια έργα τέχνης, στη θέση που τα είχε τοποθετήσει ο ίδιος. Παράλληλα, εκτίθενται αντικείμενα και τεκμήρια μεγάλης ιστορικής αξίας.

Με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών, εξιστορείται η πολυκύμαντη ζωή του και αποτυπώνεται ο μύθος που δημιούργησε. Επιπλέον, λειτουργεί αίθουσα διαδραστικών εκθεμάτων και τεχνολογίας, με πρωτότυπες πολυμεσικές εφαρμογές και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

Στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής του μουσείου ως προορισμού για τον Έλληνα και αλλοδαπό επισκέπτη της πόλης των Χανίων, το Ίδρυμα προχώρησε στη δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο με την αφιλοκερδή συμμετοχή του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού.

Απολαύστε το!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook