Χανιά | Ο γερανός της τροχαίας βγήκε παγανιά και…ξηλώνει πινακίδες

χανιά-ο-γερανός-της-τροχαίας-βγήκε-παγ-88511

extra_127686_2Χωρίς πινακίδες βρήκαν τα αυτοκίνητά τους εκατοντάδες οδηγοί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα Χανιά. Ο γερανός της Τροχαίας βγαίνει καθημερινά στους δρόμους της πόλης για να εντοπίσει παρανόμως παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και αφαιρεί άμεσα τις πινακίδες τους.

Μόνο χθες, μέσα σε λίγα λεπτά, επί της οδού Αποκορώνου, ο γερανός αφαίρεσε τις πινακίδες από τρία οχήματα. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη περίπτωση αυτοκινήτου σταματημένου στη Γεφυροπλάστιγγα, στη συμβολή της Αποκορώνου με την Κυδωνίας. Από εκείνο το σημείο πέρασε ο γερανός και του πήρε τις πινακίδες, όταν, ωστόσο, ο γερανός απομακρύνθηκε, κάποιος άλλος οδηγός που έφτασε στο σημείο μετά και δεν είχε αντιληφθεί τι είχε προηγηθεί, στάθμευσε κι αυτός ακριβώς στο φανάρι, πίσω από το πρώτο αυτοκίνητο.

extra_127686_3Στη συνέχεια, ο γερανός έκανε στάση επί της Αποκορώνου στη συμβολή της με την πλατεία Κολοκοτρώνη. Εκεί οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες από ένα αυτοκίνητο, αλλά και από ένα δίκυκλο που είχε σταθμεύσει στη θέση για τα ΑμεΑ.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο η διαγράμμιση με το σήμα για τα ΑμεΑ έχει αρχίσει να ξεθωριάσει, επομένως τα αρμόδια συνεργεία απαιτείται να την ξαναβάψουν.

extra_127686_4Όπως είπε στα ‘Χ.Ν.’, ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων κ. Βλαχάκης, ο γερανός βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους στις 31 Ιουλίου και βγαίνει καθημερινά από τις 5 Αυγούστου. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι προχθές Τρίτη 20 Αυγούστου, δηλαδή μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, είχαν κοπεί συνολικά 400 κλήσεις. Δηλαδή περίπου είκοσι κλήσεις την ημέρα. Σε περισσότερες από τριακόσιες κλήσεις, είχαμε και την αφαίρεση πινακίδων.

Ο κ. Βλαχάκης πρόσθεσε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου σε καθημερινή βάση, αλλά και αργότερα, αν διαπιστωθεί πως παρά τη μείωση της κίνησης οι οδηγοί επιμείνουν να διπλοπαρκάρουν ή να σταθμεύουν σε θέσεις για ΑμεΑ ή σε σημεία στα οποία δεν επιτρέπεται.

Πηγή: haniotika-nea

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook