Χανιά | Ο Βασίλης Σταυρακάκης απόψε στο Βυρσοδεψείο

χανιά-ο-βασίλης-σταυρακάκης-απόψε-στο-356695

Ο Βασίλης Σταυρακάκης, ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της σύγχρονης μουσικής παράδοσης, σε μία μοναδική βραδιά την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Βυρσοδεψείο, στα Ταμπακαριά

Ο Βασίλης Σταυρακάκης κατάγεται από ιστορική κρητική οικογένεια που έχει δώσει στη μουσική πολλούς από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και οργανοπαίκτες του νησιού. Είναι επίσης ξάδελφος του Μήτσου Σταυρακάκη, ενός από τους σπουδαιότερους μαντιναδολόγους της Κρήτης. Mέσα από την 25ετή συνεργασία του με τον Ross Daly έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό μέρος του ρεπερτορίου της σύγχρονης μουσικής παράδοσης της Κρήτης.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης (Μαντολίνο , Τραγούδι) μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς Ιάκωβο Πατεράκη (Λύρα), Γιώργο Μανωλάκη (Λαγούτο, Τραγούδι), Γιάννη Παπατζανή (Κρουστά, Τραγούδι), έρχονται για μία βραδιά την Παρασκευή 15 Απριλίου στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, να μας ερμηνεύσουν κομμάτια, γνήσιας παραδοσιακής κρητικής μουσικής, από δικούς τους προσωπικούς δίσκους, όσο και παλαιότερων αξέχαστων δημιουργών.

Γεννημένος στα Αρμανώγεια Μονοφατσίου, ο Βασίλης Σταυρακάκης είχε από μικρός την ευκαιρία να γνωρίσει και να ζήσει μέσα σε ένα καθαρό και γνήσιο μουσικό περιβάλλον, στο οποίο δεν άργησε και ο ίδιος να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος και κεντρικό πυρήνα. Πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του `80 ως κύριος τραγουδιστής σε δύο δίσκους-σταθμό στην πορεία και ανανέωση της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, (Ονείρου Τόποι-Λαβύρινθος).

Από τότε και εξής αρχίζει για τον ίδιο μια μουσική πορεία που περιλαμβάνει προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε έργα άλλων συνθετών καθώς και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε συναυλίες και σε παραδοσιακά γλέντια. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ross Daly, Μιχάλη Σταυρακάκη, Δημήτρη Πασπαράκη, Γιώργη Ξυλούρη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαϊνηδες, Ζαχάρη Σπυριδάκη, Στέλιο Πετράκη, Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη κλπ. Η φωνή του σήμερα θεωρείται μία από τις μελωδικότερες στην κρητική παραδοσιακή μουσική…

Παρασκευή 15 Απριλίου 

Κρατήσεις τηλ. 6989851306 και 2821050569

Βυρσοδεψείο

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Βιβιλάκη 29 / Ταμπακαριά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook