Χανιά | Ο Βάμβουκας ενημερώνεται για το ΝΑΤΟ και την Βάση της Σούδας

χανιά-ο-βάμβουκας-ενημερώνεται-για-το-660556

Σε τριήμερο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων, αρχικά με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, κι έπειτα με στελέχη του ΝΑΤΟ, στο πολιτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων (SHAPE – Supreme Headquarters Allied Powers Europe) στο Mons, συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι περιφερειών της Ελλάδας, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του σκοπού και της λειτουργίας της Συμμαχίας. Το κάλεσμα απευθύνθηκε κυρίως σε δήμους και περιφέρειες που σχετίζονται με την ύπαρξη ή δραστηριότητα σχετικού μηχανισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, συνοδεία των στελεχών του Πολιτικού Τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας, κ. Γιώργου Πελαργίδη και κας Julia I. Jacoby.

Η ατζέντα του προγράμματος περιείχε μια σειρά από συζητήσεις για το ρόλο και τη χερσαία και θαλάσσια λειτουργία του ΝΑΤΟ, για τις τρέχουσες δραστηριότητες και προτεραιότητές του, τη συνεισφορά των Κρατών Μελών της Συμμαχίας, τις τρέχουσες προκλήσεις και θέματα καλύτερης επικοινωνίας με την κοινωνία.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες περιφέρειες που αντιπροσωπεύονταν στην περιήγηση, όπως το μεταναστευτικό, ο κρίσιμος ρόλος της βάσης της Σούδας, οι ευκαιρίες για δημιουργική συνεργασία στην Ελλάδα μέσω της συνεχιζόμενης χρήσης των υποδομών της Συμμαχίας στην βόρεια Ελλάδα, όπως και ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλος σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να αναπτύξουν συζητήσεις πάνω σε θέματα της ελληνικής επικαιρότητας, και να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, κ. Σπύρο Λαμπρίδη, και τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC–European Union Military Committee), Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook