Χανιά | Οφειλέτρια με χρέη 162.000 ευρώ έσωσε το σπίτι της!

χανιά-οφειλέτρια-με-χρέη-162-000-ευρώ-έσωσε-502294

Το σπίτι της κατάφερε να σώσει μια 43χρονη δημόσιος υπάλληλος ενώ ρύθμισε και το χρέος της, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

«Το Δικαστήριο των Χανίων, δικαίωσε την χρεωμένη δημόσιο υπάλληλο, η οποία ξέφυγε, από τα “νύχια” της μοναδικής πιστώτριας Τράπεζας, η οποία προσπάθησε να προβάλει ως μη νόμιμη την αίτηση της δανειολήπτριας ,ζητώντας την απόρριψή της από το Δικαστήριο «περί δόλιας προέλευσης» της αιτούσας σε αδυναμία πληρωμής.

Επί της απόφασης: Η εν λόγω καταναλώτρια είναι διαζευγμένη, μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων .Η οφειλή της δανειολήπτριας ανέρχεται στο ποσό των 161.477,97 ευρώ, σε μία και μοναδική Τράπεζα. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει να είναι μέλος της, χειρίστηκε το θέμα τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία, καταθέτοντας αίτηση με σχέδιο στην ίδια την Τράπεζα, αιτώντας να γίνει αποδεχτό, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα της δανειολήπτριας , σχέδιο που από την Τράπεζα, δεν έγινε δεκτό.

Στη συνέχεια, η Ένωση, αφού βεβαίωσε την αποτυχία επίτευξης της εξωδικαστικής διαδικασίας, η δανειολήπτρια ακολουθώντας τη συμβουλευτική της , αλλά και τη νομική, στήριξη συνεργαζόμενου δικηγόρου των Χανίων, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ως επόμενο νομοθετημένο βήμα του ν. 3869/2010 του γνωστού ως ν. Κατσέλη.

Επί των παραπάνω αναφερομένων το Ειρηνοδικείο Χανίων , αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη της δανειολήπτριας, με σκοπό την απαλλαγή της , αφού τηρηθούν οι όροι της ρύθμισης, εξαιρουμένης της εκποίησης του ακινήτου που αποτελεί την κύρια κατοικία της.

Ειδικότερα με την υπ’ αριθμ.193/ 2017 απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε:

• Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές, επί μια τριετία, ποσού 482,99 ευρώ.

• Εξαιρεί της εκποίησης το ακίνητο που δηλώνει κύρια κατοικία (διαμέρισμα επί οικοδομής εμβαδού 103,53 τ.μ.), αλλά και το όχημα ,που έχει την κυριότητα της.

• Χορηγεί περίοδο χάριτος ,τριών ετών, για τη διάσωση της κατοικίας.

• Επιβάλλει στην δανειολήπτρια την υποχρέωση, να καταβάλει για 20 έτη (240 μήνες) από 426, 28ευρώ τον μήνα.

• «Κούρεμα» του χρέους (υπόλοιπα των απαιτήσεων),που δεν καλύφθηκαν από τις ποιο πάνω ρυθμίσεις ποσού, 24.490,35 ευρώ.

• Μείωση δόσης από 729,90 ευρώ στα 482,99 ευρώ».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook