Χανιά | «Ορκίστηκα να μην αφήσω το παιδί μου να ξεχαστεί»: Ο αγώνας μιας μάνας να μην πεθάνουν άλλα παιδιά όπως το δικό της

χανιά-ορκίστηκα-να-μην-αφήσω-το-παιδί-727528

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 2017, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτητές, τη Στέλλα και τον Γιάννη.

Η Στέλλα και ο Γιάννης περπατούσαν στο δρόμο των Κουνουπιδιανών έχοντας βγάλει βόλτα το σκύλο τους, όταν λίγα μέτρα πιο κάτω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης παρασύρθηκαν και τραυματίστηκαν θανάσιμα από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Οι γονείς των παιδιών, όλο αυτό το διάστημα, έχουν ξεκινήσει έναν σκληρό αγώνα, προκειμένου στο συγκεκριμένο σημείο, να μην θρηνήσει κανείς ξανά, αγαπημένους του ανθρώπους.

Η μητέρα της Στέλλας, μίλησε στο enikos.gr: «Το ορκίστηκα από τη πρώτη στιγμή, ότι δεν θα αφήσω το παιδί μου να ξεχαστεί στα Χανιά. Εδώ και ένα χρόνο δεν τους αφήνω σε ησυχία. Επιδίωξα και κάναμε συνάντηση οι δυο μητέρες, τον περασμένο Μάρτιο, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε και μάλιστα το ανακοίνωσε και δημόσια στην Κρήτη, ότι εκεί θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος. Στη συνέχεια ζήτησε από τον Πρύτανη την μελέτη που είχε κάνει το Πολυτεχνείο πριν από 7 χρόνια για κατασκευή κυκλικού κόμβου. Την πήρε στα χέρια του για να γίνουν διορθώσεις. Μου υποσχέθηκε μάλιστα ότι ο κόμβος θα πάρει το όνομα της κόρης μου, γιατί σαν αρχιτέκτονας που ήταν, θα είναι σαν να τον φτιάχνει εκείνη…

Απ’ ότι γνωρίζω το έργο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνει».

Όσο αφορά τα πεζοδρόμια τα οποία είχε αρχικά αποφασιστεί να κατασκευαστούν στο σημείο, η μητέρα της Στέλλας ανέφερε στο enikos.gr ότι ο Δήμος, μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργού σταμάτησε τη διαδικασία, με την λογική της άμεσης κατασκευής του κόμβου αντί για αυτά.

«Προχθές πάλι έγινε στο ίδιο σημείο ατύχημα, ευτυχώς μόνο με τραυματίες. Πρέπει, επιβάλλεται, να τους ξυπνήσουμε. Βοηθήστε να μην σκοτωθούν άλλοι άνθρωποι. Έχουν πέσει σε λήθαργο όλοι τους…», είναι τα λόγια της μητέρας.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook