Χανιά | Ομόφωνο ψήφισμα για τα βοσκοτόπια του δήμου Πλατανιά

χανιά-ομόφωνο-ψήφισμα-για-τα-βοσκοτόπ-304757

Ψήφισμα αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βοσκοτόπων του Δήμου Πλατανιά εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της του δήμου.

Συγκεκριμένα:

«Γίνεται γνωστό ότι με αφορμή τη μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους εξαιτίας των αλλαγών των κριτηρίων επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου των Χανίων και ολόκληρης της χώρας, ο οποίος βάλλεται από καταιγισμό δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων και υπεφορολόγησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ομόφωνα κατόπιν πολύωρης και διευρυμένης συνεδρίασης την Παρασκευή 15/01/2016, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του νομού (Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές κ.λπ) , αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στηρίζοντας και υιοθετώντας τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και αγροτών της χώρας, δεν αποδέχεται τις “επιταγές” της ΚΑΠ που οδηγούν σε αλλοτρίωση των δικαιωμάτων τους και αξιώνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα εξής:

  1. Να παραμείνει ως έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βοσκοτόπων του Δήμου Πλατανιά.
  2. Η διαχείριση των δημοτικών βοσκοτόπων να εξακολουθήσει να υπάγεται στην δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.
  3. Να διενεργηθεί επανεξέταση -όπου αυτό απαιτείται- των μη επιλέξιμων εκτάσεων (π.χ. καστανιές, ελαιόδενδρα κ.λπ.), ακόμη και με αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  4. Για τους νέους αγρότες 2014 – 2015, να εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο (αύξηση ορίων επιδοτήσεων, μείωση φορολόγησης, μείωση τραπεζικών επιτοκίων κ.λπ.)
  5. Να έχουν το δικαίωμα ένστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλοι οι παραγωγοί, να χορηγηθεί παράταση προθεσμίας υποβολής ενστάσεων τουλάχιστον ενός (1) μήνα και να ενισχυθεί με προσωπικό το τοπικό παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να καταστεί δυνατή η διενέργεια αυτοψιών για την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων και την αποκατάσταση των αδικιών, εις βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Δήμου Πλατανιά και του Νομού Χανίων γενικότερα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook