Χανιά | Ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία των τριών ΦΟΔΣΑ ζητάει ο Μανώλης Ντουντουλάκης

χανιά-ομόφωνη-απόφαση-για-τη-λειτουργ-319556

Ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία των τριών ΦΟΔΣΑ ζητάει από την ΠΕΔ ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης.

Τι ακριβώς αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Δήμων (Π.Ε.Δ.) αποφασίζει για τη διαχείριση των απορριμμάτων της. Έχουμε να επιλέξουμε τρεις ΦΟΔΣΑ ή έναν. Τον ένα τον είχαμε. Επιτύχαμε να έχουμε τώρα τη λειτουργία τριών ΦΟΔΣΑ με την προσπάθεια της ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. και της Π.Ε.Δ.. Την Τέταρτη 24 Οκτωβρίου στην Π.Ε.Δ. θα πρέπει να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία των τριών ΦΟΔΣΑ.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι ανεπαρκής για όλη την Κρήτη και καταστροφική για τη ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. γιατί θα καταστήσει την επιχείρηση από πρωτοπόρο , σε ουραγό στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για τους εξής λόγους :

1.Η εκπόνηση μελετών και η υλοποίηση έργων θα περάσει στο κεντρικό φορέα, η διοίκηση του οποίου θα θέτει μοιραία προτεραιότητες για τις περιοχές εκείνες οι οποίες έχουν μείνει πίσω στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σήμερα, η ΔΕΔΙΣΑ έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με διαφορετική «ταχύτητα» σε σχέση με τους υπόλοιπους φορείς της Κρήτης, γι αυτό άλλωστε άντλησε 10.000.000 € από το προηγούμενο ΕΣΠΑ όπου είχε ωριμάσει τις μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, την προμήθεια καφέ κάδων και οχημάτων για την διαλογή στην πηγή Βιοαποβλήτων κ.λπ.

2.Η σύνταξη προτάσεων και η διεκδίκηση συμμετοχής σε  Ευρωπαϊκά προγράμματα που εισάγουν την καινοτομία, επίσης θα υπεισέλθει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αρμοδιότητα αυτή θα μεταφερθεί στην έδρα του ενιαίου φορέα στο Ηράκλειο.

3.H άσκηση διοίκησης και η λήψη ταχύτατων αποφάσεων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα θα πάψει να υφίστανται, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της επιχείρησης και την απώλεια χρηματοδοτήσεων.

4.Η συλλογή και μεταφορά αποβλήτων προς εξυπηρέτηση των δήμων της  Περιφερειακής ενότητας Χανίων, όπου απαιτείται αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων, επίσης θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Αν κάνει κανείς αναδρομή στην πορεία αυτής της επιχείρησης , μόνο θετικές πρακτικές έχει να συναντήσει. Η ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. από την ίδρυση της το 1993 και τη μεγέθυνση της το 2005 αποτελεί πρότυπο οργανισμού ο οποίος έχει συντελέσει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες προσφέροντας τους ένα καλύτερο περιβάλλον και συνεισφέροντας έμπρακτα στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της πανελλήνιας αναγνώρισης της ως η καλύτερη πρακτική στην Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως επίσης δεν είναι τυχαία η επιλογή των Χανίων και της ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. για τη διοργάνωση διεθνούς κύρους συνεδρίων. Τέλος δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απασχολεί στις δραστηριότητες της 250 εργαζόμενους, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος και την οργάνωση της.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook