Χανιά | Ομάδα Μείζονος Αντιπολίτευσης: «Στην Κίσσαμο, έχουμε ένα δήμαρχο που έχει παραιτηθεί από τον ρόλο του»

χανιά-ομάδα-μείζονος-αντιπολίτευσης-479813

«Στην Κίσσαμο, έχουμε ένα δήμαρχο που έχει παραιτηθεί από τον ρόλο του, αλλά όχι από την καρέκλα του».

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων Η Ομάδα Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κισσάμου ασκώντας σκληρή κριτική στον δήμαρχο κ. Θοδωρή Σταθάκη με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του κ. Μυλωνάκη:

«Ο Δήμαρχος έχει παραιτηθεί από τον ρόλο του»

Την Τρίτη 25/7/2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο μετά από ανοικτή δημόσια πρόσκληση, για να γίνει παρουσίαση του «απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής» για το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για προβλεπόμενη από τον νόμο και μείζονα αυτοδιοικητική διαδικασία, όπου η διοίκηση παρουσιάζει το έργο της και αυτό αξιολογείται από τους δημοτικούς συμβούλους, φορείς και δημότες.

Εκεί λοιπόν, με απόλυτη απαξίωση του θεσμού του δημάρχου, ο κ. Σταθάκης  επιβεβαίωσε επίσημα και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, «Στην Κίσσαμο, έχουμε ένα δήμαρχο που έχει παραιτηθεί από τον ρόλο του, αλλά όχι από την καρέκλα του».

Συγκεκριμένα, όταν του δόθηκε ο λόγος να παρουσιάσει το έργο του, αυτός ανέφερε ότι δεν έχει νόημα να το κάνει, γιατί λέει δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση και οι δήμοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τον ρόλο τους. Είπε δηλαδή με λίγα λόγια, ότι δεν έχει νόημα να σας παρουσιάσω τι έκανα, αφού δεν με αφήνουν να κυβερνήσω, το κακό αθηνοκεντρικό κράτος, οι κακοί νόμοι, η κακή κυβέρνηση, το σύστημα και όλα τα σχετικά. Όλοι καταλαβαίνουν βέβαια, πως αν ήταν λίγο περήφανος για το έργο του, θα το παρουσίαζε με φαντασμαγορικό τρόπο.

Ουδέποτε στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, δεν βρέθηκε δήμαρχος που να φέρεται και να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο και να έχει απαξιώσει και εγκαταλείψει τις πραγματικές υποχρεώσεις του, κάνοντας μόνο ότι εκείνος νομίζει. Το ίδιο κράτος, οι ίδιοι νόμοι, οι ίδιες κυβερνήσεις ισχύουν για όλους τους δήμους. Σε ίδιες συνθήκες λειτουργούν όλοι, το μόνο που άλλαξε είναι η μνημονιακή περίοδος που ήρθε μαζί με τον Καλλικράτη.

Όμως, από όσο γνωρίζουμε, τουλάχιστον στον νομό Χανίων και στην Κρήτη, όλοι οι άλλοι προσπαθούν – με παράπονα σίγουρα, αλλά όχι με μόνιμη κλάψα και γρίνια- και πολλοί τα καταφέρνουν καλά, κάποιοι ίσως και πολύ καλά, αλλά όλοι τους καλύτερα από τον δήμο Κισσάμου. Αν η σημερινή δημοτική αρχή ήταν από τις καλύτερες, τότε ίσως δικαιούνταν να εκφράσει κάποια παράπονα, γιατί θα ήθελε να πετύχει και κάτι παραπάνω και εμποδίζεται. Τώρα όμως, που είναι η χειρότερη όλων, σίγουρα δεν της φταίνε οι άλλοι, είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και έλλειψη ικανοτήτων. Και κάποιοι, σίγουρα και αθόρυβα προσπαθούν, δυστυχώς όμως χάνονται στην γενική τραγικότητα που επικρατεί.

Καταλαβαίνουμε όλοι πως, όταν ο δήμαρχος λέει ότι δεν υπάρχει πραγματική αυτοδιοίκηση, δεν εννοεί ότι πρέπει να γίνουν θεσμικές βελτιώσεις. Αυτό που εννοεί, είναι ότι θα ήθελε να διοικεί ανεξέλεγκτος από νόμους και ελεγκτικές υπηρεσίες,  γιατί αυτά στέκονται εμπόδιο στον δρόμο του. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λέμε εμείς, γιατί ο λόγος που υπάρχουν είναι ακριβώς για να μην αφήνονται οι διοικήσεις των δήμων να αυθαιρετούν. Διορθώσεις θεσμικές σίγουρα πρέπει να γίνουν, όμως η δημοτική αρχή Κισσάμου, επιβεβαιώνει απόλυτα τον νομοθέτη, για την ανάγκη του ελέγχου, που αποτρέπει ή περιορίζει όσους παρεκτρέπονται.

Ο δήμαρχος Κισσάμου λοιπόν, με την απόλυτη υποστήριξη των άφωνων συνεργατών του, έχει παραιτηθεί του ρόλου του, όπως ο νόμος ορίζει, παρά το γεγονός πως, όταν έθετε υποψηφιότητα ήξερε τους νόμους που ισχύουν και υποσχόταν τα πάντα. Ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι περίμενε τα πράγματα εύκολα, όπως πριν το 2011, και τώρα τα βρήκε σκούρα.

Στο τέλος βέβαια, μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε –από τους ελάχιστους είναι αλήθεια παρευρισκόμενους-, για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος, άρχισε να πλάθει σενάρια και εχθρούς, οι οποίοι (μαζί πάντα με την κακή αντιπολίτευση) του φταίνε για ότι αυτός δεν κάνει.

Ο ίδιος, ανακοίνωνε και ανακοινώνει συνεχώς φανταστικά έργα, τα οποία στην συνέχεια γκρεμίζονται. Τότε φτιάχνει φανταστικά σενάρια και φανταστικούς εχθρούς, που τους ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας. Ότι έκαναν οι προηγούμενοι ήταν λάθος και για ότι δεν κάνει αυτός φταίνε οι άλλοι.

Τα συμπεράσματα είναι προφανή και προφανής ο λόγος που κατασκευάζονται εχθροί και σενάρια συνωμοσίας. Ο κ. Σταθάκης έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να γίνει καλός ή έστω ανεκτός δήμαρχος και γι’ αυτό έχει παραιτηθεί του ρόλου του και κινείται αλλοπρόσαλλα. Τσακώνεται με όλους και με όλα, διχάζει τον κόσμο και δεν τον εμποδίζει κανείς από τους άβουλους και άφωνους συνεργάτες του (εντός και εκτός της δημοτικής αρχής). Ίσως κάποιοι περιμένουν να φθαρεί και να πέσει σαν ώριμο φρούτο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι θα μείνουν στην ιστορία ως συνυπεύθυνοι.

Επειδή όμως μένουν ακόμα 2 χρόνια θητείας και ο κ. Σταθάκης δεν θα αφήσει την καρέκλα του δημάρχου (για κανένα και για τίποτα), ας φερθεί επιτέλους με βάσει τον ρόλο που οι νόμοι προβλέπουν για ένα δήμαρχο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook