Χανιά | Ολομέτωπη επίθεση Ροκάκη κατά Μαργαρώνη για τις εκλογές στο ΕΒΕΧ

χανιά-ολομέτωπη-επίθεση-ροκάκη-κατά-μ-616474

Απορρίφθηκε από την εκλογική επιτροπή η υποψηφιότητα του Μιχάλη Παπαβασιλείου στις επερχόμενες εκλογές του επιμελητηρίου Χανίων μετά από ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός Μαργαρώνη. «Δικαιώνεται η απόφασή μας για αλλαγή προέδρου» σχολίασε ο Αντώνης Ροκάκης που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ για «κωλοτούμπα» αφού -όπως είπε- είχε δεσμευτεί δημόσια πως δεν θα υποβάλει ένσταση.

Την ίδια ώρα, δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις που αφορούσαν δέκα άλλους υποψηφίους του συνδυασμού Ροκάκη, όπως γνωστοποίησε χθες η εκλογική επιτροπή.

Η κίνηση του νυν προέδρου του ΕΒΕΧ να προσβάλει τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες, εξόργισε τον Αντώνη Ροκάκη, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε συνέντευξη τύπου.

«Αυτό δεν είναι fair play»

Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία ο πρόεδρος του ΑΟΧ – Κισσαμικού κατήγγειλε τον κ. Μαργαρώνη για παραβίαση του «fair play». «Αυτές οι κινήσεις μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν. Είναι κινήσεις πανικού, χτυπήματα κάτω από τη μέση» τόνισε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ ότι «επιδιώκει τον διασυρμό κάποιων ανθρώπων» αφού τους κατηγόρησε για σοβαρά αδικήματα όπως τοκογλυφία, πλαστογραφία και καλώντας τον να απαντήσει δημόσια.

«Ναι» σε debate

Τέλος ο κ. Ροκάκης δήλωσε ανοικτός σε διενέργεια debate μεταξύ των υποψηφίων.

Απάντηση Μαργαρώνη

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μαργαρώνη, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από τη στιγμή που η ένσταση δεν δημοσιοποιείται δεν μπορεί ούτε να συκοφαντήσει ούτε να διασύρει πρόσωπα και υποψηφίους. Εξάλλου δεν ήταν αυτός ο σκοπός της. Τα ονόματα ήταν τυχαία και πάρθηκαν δειγματοληπτικά όπως προβλέπεται. Εάν ο κ. Ροκάκης ζητούσε την προσκόμιση ποινικού μητρώου για οποιοδήποτε υποψήφιο μας , θα το προσκομίζαμε εμείς οι ίδιοι την επόμενη ημέρα, αντί να το παίζουμε δήθεν θιγμένοι ηθικά και να δημιουργούμε σκηνές εντυπωσιασμού για μία απολύτως νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία.  Το αυτό δεν συνέβη μέχρι στιγμής από τον συνδυασμό του» και προσθέτει: «Κατανοούμε ότι ο συνδυασμός του έχει ένα σχετικό πρόβλημα με την αντίληψη περί νομιμότητας, όταν δημιουργήθηκε και ηγήθηκε από ένα πρόσωπο συνταξιούχο, που εκ του νόμου απαγορευόταν να θέσει υποψηφιότητα και γι αυτό και έγινε δεκτή η σχετική ένσταση ως προς το πρόσωπό του. Ας είναι όμως πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα μας κατηγορήσει για κάποια δήθεν παράνομη ενέργεια, όπως αυτή που αναφέρει ότι θίγονται προσωπικά δεδομένα από έγγραφο που προβλέπεται εκ του νόμου να  προσκομίζεται σε κάθε τέτοια διαδικασία».

«Επίσης να τονίσω ότι οι υποψήφιοι και ο ίδιος ο κ. Ροκάκης, οι οποίοι  δείχνουν αυτή την ευθιξία σε μία τυπική ένσταση που καταρχήν δεν τους ενοχοποιούσε για κανένα αδίκημα (απλά το ποινικό μητρώο τους ζητήθηκε) και ούτε δημοσιοποιήθηκε από εμάς , και κυρίως δεν  θα γινόταν γνωστή εάν οι ίδιοι δεν τη δημοσιοποιούσαν ως δήθεν θιγμένοι, αντιστοίχως δεν έδειξαν την ίδια ζέση όταν ο τότε επικεφαλής του συνδυασμού τους εξαπέλυε ευθέως κατηγορίες προς την διοίκηση μας για δήθεν κατάχρηση χρήματος. Και αυτό δεν έγινε ούτε όταν αποδείξαμε με τον οικονομικό απολογισμό μας ότι οι κατηγορίες ήταν συκοφαντικές» καταλήγει.

 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ολομέτωπη επίθεση Ροκάκη κατά Μαργαρώνη για τις εκλογές στο ΕΒΕΧ

  1. «…..Τα ονόματα ήταν τυχαία και πάρθηκαν δειγματοληπτικά…» . πφφφφφφφφφφφφφ Είμαστε στα Χανιά, όχι στη Νέα Υόρκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Μπορούμε να καταλάβουμε τί έγινε εσκεμμένα και τί όχι. Κάθε δικαίωμα είχατε να το κάνετε κ. Μαργαρώνη, ανεξαρτήτως αν είχατε δεσμευτεί δημόσια ή όχι. Είχατε κάθε δικαίωμα. Αλλά σας παρακαλώ μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.
    Άμεσα ένα εκλογικό debate αλλά με λόγια σταράτα και λίγα. Ο επιχειρηματικός κόσμος περνάει κρίση και παλεύει κάθε μέρα για να επιβιώσει κύριοι. Θα επιλέξει όποιον αυτό πιστεύει ότι θα τον εκπροσωπήσει πιο δίκαια και αποτελεσματικά. Γι αυτό μιλήστε ανοιχτά χωρίς πομπώδεις εκφράσεις και λαϊκίστικες συμπεριφορές σε μια ανοιχτή συζήτηση να σας ακούσει ο επιχειρηματικός κόσμος. Και πάνω από όλα όσο πιο πολιτισμένα γίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook