Χανιά | Ολοκληρώθηκε το 9ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Πλατανιά – Όλοι οι νικητές | Photos

χανιά-ολοκληρώθηκε-το-9ο-σκακιστικό-πρ-757915

Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά με πλήρη επιτυχία το 9ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα. Παιδιά απ’ όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Πλατανιά κατέκλυσαν τον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σπηλιάς και απόλαυσαν τους αγώνες τους σε ένα όμορφο μέρος του Νομού μας. Οι συμμετοχές κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τις 100, αποδεικνύοντας έτσι  τη μεγάλη απήχηση των προγραμμάτων που προσφέρει ο Δήμος Πλατανιά στα παιδιά του τόπου του.

Είναι σημαντικό όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, «…τα παιδιά μας συμμετέχοντας  σε νοητικές δραστηριότητες, απομακρύνοντας έτσι, έστω και λιγο, τον εαυτό τους από την επήρεια των  κινητών, τάμπλετ,  και γενικότερα των ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας και τα ενδιαφέροντάς τους. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Σημαντηράκης Πολυχρόνης, που είχε την ευθύνη της υλοποίησης των προγραμμάτων τόνισε την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μέσα από οργανωμένα προγράμματα να δώσει κίνητρα στην νεολαία του τόπου μας για μία πιο δημιουργική ενασχόληση στον ελεύθερό  χρόνο τους…»

Τέλος να τονίσουμε την πολύτιμη βοήθεια των φορέων της Τ.Κ Σπηλιάς (Τοπικό Συμβούλιο, Ενορία, Πολιτιστικός Σύλλογος και Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων), που παρείχαν μία εξαιρετική φιλοξενία στους παίκτες και συνοδούς φροντίζοντας τη διαμόρφωση του χώρου αλλά και με κεράσματα που πρόσφεραν.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης ευχαρίστησε από την πλευρά του, τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για την πολύχρονη κι άριστη συνεργασία που υπάρχει με αποτέλεσμα την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται  και τη μεγάλη απήχηση που έχουν.

Σημαντικό γεγονός ήταν οι αγώνες για ενήλικες που έγιναν για πρώτη φορά.

Αγωνιστικά τώρα οι βαθμολογίες στους ομίλους έχει ως εξής: 1ος στη γενική βαθμολογία των Δημοτικών Δήμου Πλατανιά ήταν ο Φωτεινίδης Γιάννης (Βουκολιές), αμέσως μετά ήταν ο Τζιρτζιλάκης Αναστάσης (Ταυρωνίτης) ο οποίος πήρε και το βραβείο της 1ης θέσης Α΄ Δημοτικού.

2ος ο ΣταυρακάραςΜιχάλης (Ταυρωνίτης) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Τζιρτζιλάκης Νίκος (Ταυρωνίτης) και ο Χατζηβασιλείου Σπύρος (Πλατανιά).

Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Στεφανάκη Νικολέτα (Σκινέ Φουρνέ), 2η η Φωτεινίδη Ειρήνη (Βουκολιές) και 3η η Καλλιπολίτη Ιωάννα (Μάλεμε). Στα Γυμνάσια – Λύκεια την 1η θέση κατέκτησε ο Αγγελάκης Αλέξης, 2ος ο Χατζηδάκης Γιώργος και 3ος ο Δρακάκης Ραφαήλ.

Στον 1ο όμιλο προχωρημένων σκακιστών την 1η θέση κατέκτησε ο Αρθούρος Μπαϊραμιάν, 2ος ο Παπαδημητράκης Γιώργος και 3ος ο Δεβεράκης Γιώργος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Χασουράκη Χρυσή, 2η η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Κλεοβούλου Σοφία.

Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Σαράφης Ραφαήλ, 2ος ο Στράλης Γιώργος και 3ος ο Σπυριδάκης Γιώργος.  Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Ψαριανού Έλενα και αμέσως μετά ήταν η Χρυσού Ιωάννα.

Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Λειβαδιτάκης Εμμανουήλ, 2ος Νικολακάκης Βασίλης και 3ος ο Κουρμουλάκης Βαρδής. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε Δουλαβεράκη Ευαγγελία, 2η η Δρακάκη Ουρανία και 3η η Μανουσουδάκη Ειρήνη. 1ος κάτω των 7 ετών ο ΡιτζάκηςΝικόλας, 2ος ο Καστρινάκης Αντώνης και 3ος ο Ρίτης Κων/νος. Στα κορίτσια 1η η Τσακαλάκη Καλλιόπη και 2η η Φουρναράκη Αναστάζια.

Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Νικολέτα, 2η η Λιανοπούλου Θάνεια και 3η η Γεωργιάδη Βασιλική με την Σαράφη Λίλια.

Στα αγόρια 1ος ο Παριωτάκης Γιώργος, 2ος ο Μανωλάκης Ωρίωνας, και 3ος ο Πετρουλάκης

Δημήτρης Δαμιανός.   1ος στα Νήπια ήταν ο Πασιούρας Κων/νος, 2ος ο ΛιανόπουλοςΦώτης και 3ος ο Ξενάκης Γιάννης.

Τέλος στον όμιλο Ενηλίκων την 1η θέση κατέκτησε ο Μπατσάκης Σωτήρης, 2ος ο Κλεοβούλου Σοφοκλής και 3ος ο Τζατζιμάκης Γιώργος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook