Χανιά | Οι πρόσκοποι βρήκαν «το μυστικό του φάρου» | Photos

χανιά-οι-πρόσκοποι-βρήκαν-το-μυστικό-511962

Την Κυριακή που μας πέρασε η Παλιά Πόλη των Χανίων γέμισε από παιδικές φωνές 150 προσκόπων που έψαχναν σε όλη την πόλη να βρουν «Το μυστικό του φάρου».
001-3

Στο πλαίσιο της γνωριμίας παιδιών ηλικίας γυμνασίου από Χανιά και Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μια μονοήμερη δράση, που κέντρο της είχε κυρίως την Παλιά Πόλη των Χανίων. Τα παιδιά έλαβαν ένα γράμμα που έγραφε: «Από τον Φάρο των Χανίων με τα χρόνια, πέρασαν πολλοί φαροφύλακες, οι οποίοι βοηθούσαν τους ναυτικούς να μην χάνουν τον δρόμο τους, όλοι όμως είχαν κάτι κοινό.. Κάτι που περνούσε από φαροφύλακα σε φαροφύλακα. Ένα μυστικό….. Χρόνια μετά ο Φάρος παραμένει κλειστός και το μυστικό καλά κρυμμένο…Θα μπορέσει άραγε κάποιος να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει το…Μυστικό του φάρου;».

001-2Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεχυθούν στους δρόμους περίπου 60 παιδιά από το Ρέθυμνο και 90 από τα Χανιά, ενωμένα σαν γροθιά, και να ανακαλύψουν ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο φάρος τόσα χρόνια. Τα παιδία χωρισμένα σε μικρές ομάδες (ενωμοτίες) μοιρασμένα σε παιδιά Χανίων και Ρεθύμνου έψαξαν κάθε χιλιοστό και κάθε στενό του ενετικού λιμανιού.

Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν ζωή το λιμάνι των Χανίων με την ζωντάνια και την ενέργειές τους. Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας καθώς από το Σάββατο μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής μαίνονταν καταιγίδες. Οι πρόσκοποι όμως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν το πρόγραμμά τους με σκοπό να ανακαλύψουν το μεγάλο μυστικό.
001-1

Μια τέτοια δράση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που την στήριξαν και την αγκάλιασαν. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης Κο Παναγιώτη Χατζάκη, αλλά και στο προσωπικό, που μαγείρεψε και συσκεύασε το φαγητό των παιδιών. Ευχαριστούμε ακόμη τα προϊόντα ζύμης «Χιωτάκης» και τον κύριο Λυβιάκη Νικόλαο για το δεκατιανό και τα φρούτα τα οποία μας διέθεσαν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook