Χανιά | Οι Πολωνοί νοιάστηκαν για το σκυλί που υπέφερε στα Καμισιανά

χανιά-οι-πολωνοί-νοιάστηκαν-για-το-σκυ-83326

Tavronitis skiliΠολωνοί τουρίστες εντόπισαν στην περιοχή Ταυρονίτης σε μια παραλία στα Χανιά στις 28 Ιουλίου τη σκυλίτσα που βλέπετε με αυτή τη βαθειά πληγή στο λαιμό της. Ο κ. Piotr Bober, που πρωτοείδε το ζώο και το φωτογράφισε, απευθύνθηκε αρχικά σ’ έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας, που υπάρχει περιοχή, για να μάθει περισσότερα και εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει. Τελικά αυτό που έκανε ο ταβερνιάρης ήταν να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ζώου για να το μαζέψει.

Tavronitis skili 1Έτσι την ίδια μέρα εμφανίστηκε ένα αγόρι, το οποίο έδεσε το ζώο και από τον πληγωμένο του λαιμό σε αυτήν την κατάσταση, το έσυρε μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη του και το άφησε μέσα σ’ ένα κλουβί από πλέγμα διαστάσεων ένα επί ένα χωρίς να του προσφέρει τίποτα περισσότερο! Έτσι ο κος Bober είδε ότι αντί να πάνε το ζώο στον κτηνίατρο, απλά το πήραν από την παραλία Καμισιανά και το έβαλαν στο σπίτι τους χωρίς να νοιαστούν περαιτέρω!

Η άνδρας που προσπάθησε όπως λέει να κινητοποιήσει την Αστυνομία – η οποία αδιαφόρησε – άρχισε να ψάχνει τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια. Και τελικά τη βρήκε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Όπως εξήγησε η Νατάσα Μπομπολάκη στο www.zoosos.gr, που είναι πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου, για τη σκυλίτσα έγινε καταγγελία σήμερα από τους Πολωνούς τουρίστες, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρας της κακοποίησης της, αλλά και από την ίδια αφού πήγε και πήρε το ζώο – το οποίο φιλοξενεί εθελοντής – για να το σώσει από τους βάρβαρους ιδιοκτήτες του.

Στο ζώο παρέχεται καθημερινά κτηνιατρική περίθαλψη για να γιατρευτούν οι πληγές του προήλθαν από σύρμα ή σχοινί, που χώθηκε μέσα στο λαιμό του, αφού κανείς δεν φρόντισε να το απαλλάξει από αυτό εγκαίρως…

Η σκυλίτσα, που έζησε μαρτυρική ζωή στα Καμισιανά, έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου να την υιοθετήσουν. Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση κακοποίησης ζώου που εκθέτει τα Χανιά, την Κρήτη, την Ελλάδα.

 

Πηγή: zoosos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook