Χανιά | Οι μαθητές μαθαίνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης – Κοσμοσυρροή στην Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας | Photos

χανιά-οι-μαθητές-μαθαίνουν-το-πολυτεχ-669284

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και πιο βαθιά το Πολυτεχνείο Κρήτης είχαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων όχι μόνο από τα Χανιά και την Κρήτη αλλά και από όλη την Ελλάδα, καθώς την Δευτέρα ήταν η Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία διοργανώθηκε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, o Αντιπρύτανης Διοικητικών, Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Υποθέσεων Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Λαγουδάκης δήλωσε:

«Ανοίγουμε τις πόρτες των αμφιθεάτρων και των εργαστηρίων για να έρθουν να μας επισκεφθούν υποψήφιοι φοιτητές. Συμμετοχή έχουν δηλώσει πάνω από 28 σχολεία και αναμένουμε πάνω από 1500 μαθητές από όλη την Κρήτη αλλά και από περιοχές της Ελλάδας που έχουν προγραμματισμένη εκδρομή στα Χανιά. Με αυτή την επίσκεψη οι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τους χώρους και τα μαθήματα του πολυτεχνείου Κρήτης και έτσι να πάρουν μια καλύτερη εικόνα του τι σημαίνει σπουδάζω, να γίνω μηχανικός. Είτε αυτός είναι μηχανικός παραγωγής και διοίκησης είτε μηχανικός ορυκτών πόρων, αρχιτέκτων μηχανικός, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός περιβάλλοντος.»

Τους μαθητές καλωσόρισαν και ξενάγησαν εθελοντές φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου, στις αίθουσες, στα εργαστήρια.

Μάλιστα, στο Κτήριο Επιστημών είχαν στηθεί πάγκοι με επιλεγμένα εργαστήρια που έδειχναν τη δουλειά τους. Οι μαθητές είδαν από κοντά ακριβούς εξοπλισμούς που δε θα έβλεπαν κάπου αλλού, όπως drones, ρομπότ κ.ά. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική η βοήθεια των εθελοντών φοιτητών.

Φέτος συμμετέχουν περίπου 150 εθελοντές φοιτητές για να καθοδηγήσουν τα σχολεία από τον ένα σταθμό στον άλλο, να τους εξηγήσουν τι βλέπουν, να τους ενημερώσουν.

Αλέξης Σταυρουλάκης: Τελειόφοιτος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης

» Εμείς είμαστε εργαστήριο γραφικών και ασχολούμαστε με την εικονική πραγματικότητα. Δημιουργούμε διάφορες εφαρμογές, από εφαρμογές που καταλαβαίνουν τις κινήσεις των ματιών για διάφορες χρήσεις μέχρι και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, ώστε ο χρήστης να εμβυθίζεται 100% μέσα στον ψηφιακό κόσμο και να νιώθει σαν να είναι αυτός μέρους του κόσμου και όχι χειριστήρια και πληκτρολόγια και όλες οι συμβατικές μέθοδοι.»

Αντώνης Δανάς: Τελειόφοιτος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης

«Δεν ασχολούμαστε μόνο με παιχνίδια. Ασχολούμαστε γενικά με τα γραφικά αλλά και το πως τα παιχνίδια μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν στην πραγματική ζωή, όπως να βοηθήσουμε άτομα με αγχώδη διαταραχή να το ξεπεράσουν. Ασχολούμαστε επίσης με τη βελτιστοποίηση ήδη κάποιων υπάρχοντων αλγορίθμων που έχουν να κάνουν κυρίως με τα γραφικά. Δεν είμαστε μόνο παιχνίδια δηλαδή.»

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξήγησε το συγκεκριμένο εργαστήριο με τα ραδιοφωνικά κύματα:» Έχουμε ένα σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται ραδιοφωνικά κύματα που εκπέμπονται από τη Μαλάξα εδώ πέρα και πάνω σε αυτά τα κύματα φορτώνει τη δικιά του πληροφορία. Οπότε δεν εκπέμπει ενεργά κι αυτό το οδηγεί στο να καταναλώνει πολύ μικρά ποσά ενέργειας, τόσο μικρά, που στο ντέμο, όπως αυτό που δείξαμε εδώ στα παιδιά, μπορούμε να τροφοδοτήσουμε το σήμα από δυο λεμόνια και να το διαβάσουμε από οποιοδήποτε ραφιοφωνικό δέκτη fm.»

Περιζήτητα τα τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν οι σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Αντιπρύτανης κ. Λαγουδάκης.

» Πέρσι υπήρξε μια πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές μηχανικών ωστόσο στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατ’εξαίρεση είχαμε αύξηση. Υπάρχει μια ζήτηση όχι μόνο από παιδιά που είναι εδώ στα Χανιά, αλλά και από παιδιά εκτός Κρήτης που δηλώνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς έχουν ακούσει ότι υπάρχει πολύ καλό αντικείμενο. Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι έρχονται φοιτητές με πολύ καλό υπόβαθρο και προοπτικές.»

Φέτος επισκέφθηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης για να το γνωρίσουν πολύ περισσότεροι μαθητές σε σχέση με πέρσι. Την περασμένη χρονιά οι μαθητές ανέρχονταν στους 1000 ενώ φέτος έφτασαν περίπου τους 1700. Το ενδιαφέρον αυξάνεται. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook