Χανιά | Οι μαθητές καθαρίζουν τις παραλίες

χανιά-οι-μαθητές-καθαρίζουν-τις-παραλ-64334

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤις παραλίες των Αγ. Αποστόλων, του Καλαθά και του Σταυρού, καθάρισαν σήμερα οι εθελοντικές ομάδες του νομού, σε συνεργασία με μικρούς μαθητές.

Η δράση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός των Αγίων Αποστόλων, έγινε με την εθελοντική συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Ρακέτας, για τον καθαρισμό του Καλαθά, κινητοποιήθηκαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών και του Σταυρού, οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Παζινού (τάξεις Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ) και του  Νηπιαγωγείου Στερνών.

Για την Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών, Βυθού και άλλων Φυσικών Περιοχών, που συντονίζεται για 18η χρονιά από το δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS», μίλησε στα παιδιά ο Δημοτικός Σύμβουλο Ακρωτηρίου κ. Δημήτρης Παπαδάκης,ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την προστασία του περιβάλλοντος.

paralia katharismos

«Οι μικροί μαθητές έχοντας αντιληφθεί την σημασία της εθελοντικής προσφοράς μέσα από την συγκεκριμένη δράση, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων και απέδειξαν ότι τα σχολεία συμμετέχουν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ότι οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές και πρέπει  να τις σεβόμαστε», αναφέρει σε Δελτίο Τύπου, ο Δήμος Χανίων.

Η επόμενη δράση είναι ο καθαρισμός της παραλίας της Νέας Χώρας από το Δήμο Χανίων και εργαζομένους της Alpha Βank Nομού Χανίων με τις οικογένειες τους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαϊου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook