Χανιά | Οι καθηγητές του Λυκείου Βουκολιών καταγγέλλουν σχολική σύμβουλο

χανιά-οι-καθηγητές-του-λυκείου-βουκολ-188215

lykeio voukolionΑνακοίνωση με την οποία καταγελούν την στάση της Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, κας Ραμουτσάκη, εξέδωσε ο σύλλογος των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Βουκολιών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά από έκτακτη συνέλευση, ο σύλλογος των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Βουκολιών αποφάσισε κατά πλειοψηφία (12 υπέρ, 1 κατά) τη σύνταξη του παρακάτω κειμένου:

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Βουκολιών εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευση και αγανάκτησή τους για τη στάση της Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, κας Ραμουτσάκη και καταγγέλλουν τη συμπεριφορά της.

Η κα Ραμουτσάκη, εντελώς απροκάλυπτα και αδικαιολόγητα, προσέβαλε το Διευθυντή, κο Ζαχαρία Κουτουλάκη, καθώς και μεμονωμένους συναδέλφους αλλά και το σύνολο του Συλλόγου με ενέργειες όπως οι εξής:

I) Στις 31/10/2014 η κα Ραμουτσάκη συγκάλεσε όλους τους διευθυντές των σχολείων της παιδαγωγικής της ευθύνης για ενημέρωση στις 3/11/2014. Ο κος Κουτουλάκης, ενώ είχε ενημερωθεί αρχικά για τη συνάντηση, στη συνέχεια (το πρωί της 3ης/11/14) ειδοποιήθηκε από την ίδια την κα Ραμουτσάκη ότι η συνάντηση θα ματαιωνόταν. Η πληροφορία αυτή όμως ήταν εντελώς ψευδής και, όταν ο κος Κουτουλάκης έμαθε ότι θα γινόταν κανονικά η προγραμματισμένη συνάντηση, της τηλεφώνησε για να ζητήσει εξηγήσεις για την ψευδή ενημέρωση.

Τότε, εκείνη του επιτέθηκε φραστικά, λέγοντάς του ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του στην εν λόγω συνάντηση και ότι χρειάζεται ειδικό φροντιστήριο για να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά. Η εξήγηση δε γι’ αυτήν τη στάση της ήταν η – ψευδής όπως αποδείχτηκε την επόμενη ημέρα – κατηγορία ότι ο κος Κουτουλάκης χαρακτήρισε απρεπώς μία συνάδελφο.

ΙΙ) Στις 4/11/2014, ύστερα από πρόσκληση του κου Κουτουλάκη, η κα Ραμουτσάκη ήρθε στο σχολείο μας προκειμένου να διευκρινιστεί η στάση της καθώς και να ερευνηθεί η ευστάθεια της κατηγορίας. Εκεί, παρουσία των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου, η κα Ραμουτσάκη εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση τόσο κατά του Διευθυντή όσο και κατά του Συλλόγου Διδασκόντων του Λυκείου εν γένει.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα δικά της λόγια, ο κος Κουτουλάκης είναι «ακατάλληλος για τη θέση», «ανεπαρκής για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του», «εγωιστής» και «χρήζει ειδικού φροντιστηρίου καλής συμπεριφοράς». Οι δε καθηγητές του Λυκείου συνολικά κατηγορηθήκαμε ότι «δεν έχουμε ήθος», «δεν έχουμε αγωγή», «δημιουργούμε συνέχεια εντάσεις» ενώ απευθυνόμενη και προς συγκεκριμένους καθηγητές, σε άλλον είπε ότι μιλάει έντονα, σε άλλον ότι κοιτάζει ειρωνικά, ενώ σε έναν τρίτο του αφαίρεσε τον λόγο διότι δεν συμφωνούσε με αυτά που της έλεγε. Όταν δε, προσπαθούσε κάποιος να αντικρούσει τα λεγόμενά της με λογικά επιχειρήματα, εκείνη απαντούσε με προσωπικές επιθέσεις, απαξιώνοντας το ήθος, την προσωπικότητα και το έργο μας.

Στη συνέχεια, και αφού ο κος Κουτουλάκης μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταγγείλουν την στάση της, η κα Ραμουτσάκη, εις επήκοον πάντων απείλησε ότι αν τολμήσουν να την καταγγείλουν «θα τους κάνει να μην ξέρουν πού να σταθούν», συμπληρώνοντας απευθυνόμενη προς όλους μας «εξάλλου, ποιος θα σας πιστέψει;».

Λαμβάνοντας υπόψη τους χειρισμούς και τη στάση της κας Ραμουτσάκη συνολικά στην υπόθεση, καταγγέλλουμε τα εξής:

Την ενέργεια της κας Ραμουτσάκη, να καταφύγει σε ψέματα και να αποκρύψει από τον Διευθυντή μία επαγγελματική ενημέρωση, από την οποία θα μπορούσε να ωφεληθεί το Σχολείο, λόγω μίας ανεξακρίβωτης πληροφορίας.

Την κατάχρηση της εξουσίας της, προβαίνοντας σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και απειλές, με στόχο τον εκφοβισμό μας.

Την προκατειλημμένη στάση της απέναντι στον Σύλλογό μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν περίμενα κάτι άλλο από εσάς του Λυκείου».

Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, διότι ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης οφείλει να επιτελεί παιδαγωγικό έργο, να προάγει τη συνεργασία, να διασφαλίζει το καλό κλίμα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στη σχολική κοινότητα, να αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα με αντικειμενικότητα και αμεροληψία και εν τέλει να είναι παρών στα καίρια ζητήματα που προκύπτουν για να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Θεωρούμε ότι η συνολική στάση της κας Ραμουτσάκη διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και επειδή και η ίδια εξέφρασε τη σκέψη της να μην είναι πλέον Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης στο ΓΕΛ Βουκολιών, δηλώνουμε ότι ενδεχομένως αυτό να έλυνε κάποια προβλήματα που αφορούν το σχολείο μας. Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτό που καταδεικνύουμε με αυτήν την καταγγελία είναι οι πρακτικές και οι χειρισμοί ενός Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης και όχι το ίδιο το πρόσωπο.

Οι καθηγητές του ΓΕΛ Βουκολιών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook