Χανιά | Οι εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν τον Κικίλια

χανιά-οι-εποχικοί-πυροσβέστες-καταγγ-194291

???????????????????????????????Για επιλεκτικές προσκλήσεις εκπροσώπων σωματείων και καταστρατήγηση του θεσμού της εκπροσώπησης των Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών κατηγορεί τον Υπουργό  Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλέξανδρος Φραντράκης με αφορμή με σχετική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο  Σάββατο στην Αθήνα.

Ο κ. Φαραντάκης  με δηλώσεις του στο zarpa.gr, τόνισε μεταξύ άλλων πως η ηγεσία του υπουργείου προβαίνει σε αυτή την ενέργεια καλώντας στη συνάντηση αριθμό σωματείων μελών της Ομοσπονδίας τα οποία μάλιστα τυγχάνει να «παρεκκλίνουν από το αίτημα της πλήρους ομογενοποίησης όλου του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει:

«Θέμα: “Επιστολή Διαμαρτυρίας”

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επιστολής μας με Αρ. Πρωτοκ. 465 // 21.10.2014 αναφορικά με την καταστρατήγηση του θεσμού της εκπροσώπησης των Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πληροφορηθήκαμε ότι το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, καλείτε υπό την αιγίδα του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας επιλεκτικά σε συνάντηση μαζί σας Πρωτοβάθμια Σωματεία αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα εξ΄αυτών, τα οποία ωστόσο εκπροσωπούνται ήδη από την Ομοσπονδία μας.

Ειλικρινά δεν κατανοούμε τους λόγους της ενέργειάς σας αυτής, δεδομένου ότι σας έχουμε ενημερώσει κατά το παρελθόν για το ποια Σωματεία ανήκουν στην Ομοσπονδία μας και αντ’ αυτού, επιλέγετε να καλέσετε μέρος αυτών που τυγχάνει να είναι και τα Σωματεία που παρεκκλίνουν από το αίτημα της πλήρους Ομογενοποίησης όλου του Προσωπικού του Π.Σ.

Είναι δικαίωμά σας σαφώς να συνομιλείτε με όποιον εσείς θέλετε. Δεν είναι όμως το να επικαλείστε συζήτηση μεταξύ όλων των φορέων , από τη στιγμή που δεν καλείτε όλους τους φορείς αλλά επιλεκτικά μόνο μέρος αυτών. Προς ενημέρωσή σας, τα Σωματεία αυτά ή οι αντιπρόσωποί τους, δεν φέρουν καμία εξουσιοδότηση αλλά και καμία αρμοδιότητα από κανέναν για να συνομιλήσουν με εσάς για το σύνολο των ζητημάτων του Κλάδου των Πενταετών & Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Η αρμοδιότητα αυτή, ανήκει σύμφωνα με τον Νόμο, στην αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση, η οποία και είναι αποκλειστικά και μόνο η Ομοσπονδία μας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας υπεθυμίζουμε πάλι την άποψή μας για συνάντηση είτε μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων ( Πρωτοβάθμια αλλά και Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα) , είτε μεταξύ των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και σε καμία περίπτωση με επιλογή ορισμένων εξ΄αυτών.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και σεβόμενοι την ιστορία μας, τη σοβαρότητα των ζητημάτων αλλά και το σύνολο των συναδέλφων μας, δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους “παραστάσεις”.

Οι προτάσεις μας είναι γνωστές, σας τις έχουμε στείλει, σας έχουμε ενημερώσει και κατ΄ιδίαν για αυτές όλο το προηγούμενο διάστημα, τις έχουμε δημοσιεύσει και έχουν κατατεθεί αναφορές Βουλευτών για τα θέματά μας και αναμένουμε πλέον τις δικές σας ενέργειες.»

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης τόνισε πως «πρέπει να τηρείτε η νομιμότητα της εκπροσώπησης των εργαζομένων καθώς αν αυτό δεν συμβαίνει οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στις διαθέσεις των εργοδοτών».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook