Χανιά | Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

χανιά-οι-ανεξάρτητοι-έλληνες-για-τη-226290

Στην συμβολή των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στο θέμα της παραχώρησης στου Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων αναφέρεται με σχετική της ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την καίρια συμβολή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βρέθηκε επιτέλους η χρυσή τομή για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ένα αίτημα δεκαετιών της Χανιώτικης Κοινωνίας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Εδώ και δεκαετίες, το αίτημα για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου προς όφελος της Χανιώτικης Κοινωνίας, έχει γίνει κάτι σαν σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, ένα θέμα όπου αποκαλύπτονται παθογένειες που αφορούν τη λειτουργία θεσμικών οργάνων της πόλης αλλά και εμμονές ομάδων που δεν επέτρεψαν την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε δημοτική αρχή που παρά τις αντίθετες εισηγήσεις φορέων της πόλης, μεταξύ αυτών και του Ιατρικού Συλλόγου, επεδίωκε την τσιμεντοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Σήμερα, άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει αυτή την πρόταση τότε, εμφανίζονται να πλειοδοτούν σε επαναστατικές κορώνες προσπαθώντας να υπονομεύσουν την αίσια έκβαση μιας υπόθεσης που μας αφορά όλες και όλους που ζούμε σε αυτή την πόλη.

Το θέμα του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου εδώ και κάποιους μήνες έχει τεθεί σε νέα βάση με την καίρια συμβολή τοπικών στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Προέδρου τους και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.

Με την απαιτούμενη ευαισθησία που απαιτεί ένα θέμα που αφορά την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το δίκαιο αίτημα δεκαετιών, επιχειρήθηκε να έρθουν κοντά και να συζητήσουν ουσιαστικά οι τοπικές αρχές με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Στο θέμα, παρενέβη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την δέσμευσή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Ηράκλειο.

Δόθηκε, έτσι, και επισήμως το σήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να δοθεί λύση στο θέμα.

Αρχικά διατυπώθηκε από πλευράς του Δήμου Χανίων μια πρόταση που αφορούσε την ανταλλαγή του οικοπέδου του στρατοπέδου με άλλο χώρο στο Ακρωτήρι η οποία όμως δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς ήταν αδύνατη η αξιοποίηση του προς ανταλλαγή χώρου λόγω νομικών δεσμεύσεων.

Στη συνέχεια, διατυπώθηκε άλλη πρόταση και συμφωνήθηκε η προώθησή της. Ωστόσο και αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε λόγω της αδυναμίας υπερψήφισης της πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα πράγματα φαίνονταν να οδηγούνται σε αδιέξοδο με ορατό τον κίνδυνο ματαίωσης της προσπάθειας για την επίλυση του ζητήματος.

Και στο σημείο αυτό υπήρξε η τελική καθοριστική παρέμβαση των Στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την διατύπωση της πρότασης που αφορά τη μίσθωση του χώρου στο 5% της αντικειμενικής του αξίας, όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ανοίγοντας πλέον το δρόμο για την υλοποίησή της.

Ας σημειωθεί επίσης ότι προσωπικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πρότεινε την αξιοποίηση της ΜΟΜΚΑ (Μονάδας Μελετών και Κατασκευών των Ενόπλων Δυνάμεων) ώστε να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αναμόρφωσης του χώρου, κάτι που καταδεικνύει την πολιτική βούληση να δοθεί, επιτέλους, ένα αίσιο τέλος σε αυτό το αίτημα δεκαετιών.

Ως τοπική οργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά, προτιμήσαμε όλη αυτή την περίοδο να αποφύγουμε τη δημοσιότητα και να εστιάσουμε στην ουσιαστική δουλειά προκειμένου να γεφυρωθούν αντιθέσεις, να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των πλευρών και να δοθεί μια λύση κοινής αποδοχής.

Φαίνεται ότι αυτή η προσπάθεια απέδωσε και απομένει τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση κατά τον ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο ώστε να απολαύσουν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες έναν ποιοτικό χώρο αναψυχής και πρασίνου με τρόπο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά του και θα συντελεί στην ποιοτική αναβάθμιση της γύρω περιοχής.

Αυτός είναι πλέον ο στόχος και για την επίτευξή του χρειάζεται η μέριμνα όλων για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις που σε άλλες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση αντίστοιχων χώρων…

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Χανίων”

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook