Χανιά | Ξύλο στη Σούδα από… τον «Ρόμποκοπ» | Οι Αμερικανοί «πλακώνονται» | Photos

χανιά-ξύλο-στη-σούδα-από-τον-ρόμποκ-126378

rompokopΈνα χεράκι …ξύλο ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι Αμερικανοί ναύτες μόλις πιάνουν Σούδα! Όχι, δεν πρόκειται για … συνήθεις καυγάδες μεταξύ ναυτικών , αλλά για πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους για αντιμετώπιση τυχόν επίθεση πειρατών κλπ. Και για να αλλάζουν λίγο τη  ρουτίνα της εκπαίδευσης μέσα στο πλοίο, όταν βγαίνουν στην στεριά, σε ειδικό χώρο στην προβλήτα, οι άντρες της δύναμης ασφαλείας του πολεμικού  πλοίου  (SRF) κάνουν τα …κόλπα τους.

Μάλιστα είναι πλήρως εξοπλισμένοι με ό,τι σύγχρονο …ρόπαλο ή άλλο μέσο επίθεσης. Όπως και με ειδικές στολές προστασίας για να μην τις …τρώει ο εκπαιδευτής! Είναι δε τόσο πλήρεις οι στολές που αυτοί που τις φοράνε μοιάζουν με …ρόμποκοπ!!!

Βεβαίως η εκπαίδευση του πληρώματος δεν σταματά μόνο στην άμυνα απέναντι σε επιτιθέμενους : Κάποια από τα αμερικανικά πολεμικά που πιάνουν στην Σούδα εκπαιδεύουν αγήματα νηοψιών σε Σχολεία που διατηρεί το ΝΑΤΟικό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής Σούδας (ΚΕΝΑΠ) σε διάφορα προγράμματα.

Όπως την αντιμετώπιση υπόπτων (πειρατών, τρομοκρατών) με επιχειρήσεις κατάληψης ή ανακατάληψης πλοίου με ασκήσεις ρεσάλτων, κίνησης και ελέγχων εξωτερικών καιεσωτερικών χώρων πλοίων. Όλα αυτά γίνονται στο πλοίο εκπαίδευσης »Αρης» του ΠΝ που βρίσκεται δεμένο στην Σούδα- στην συνέχεια θεωρητικών μαθημάτων .

Οι φωτογραφίες – τόσο από το πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτοάμυνας της Ομάδας Ασφαλείας , όσο και την εκπαίδευση Αγήματος Εφόδου- είναι από τα μαθήματα που πήρε το πλήρωμα του αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων USS Stout (DDG 55) του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην Σούδα.

 

Πηγή : onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook