Χανιά | Ξεκινούν τα σεμινάρια σε γονείς για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από ναρκωτικά και αλκοόλ

χανιά-ξεκινούν-τα-σεμινάρια-σε-γονείς-422073

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ καθώς και των συγγενών τους και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος έχει σχεδιαστεί ένας κύκλος σεμιναρίων/συζητήσεων με θέμα: Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε γονείς, συγγενείς και φίλους ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης και βασικό στόχο έχουν την ουσιαστική ενημέρωση τους για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τα εξής:

– Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;

– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο της εξάρτησης;

– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης και ποιοι τρόποι υπάρχουν να αναζητήσει κανείς βοήθεια;

– Ποιος ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 18.00-20.00, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 26/9.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (28210-23432) καθημερινά από τις 9.00 έως τις 20.00 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής έως τις 23/9.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη πίσω από τα δικαστήρια.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook