Χανιά | Ξεκινούν οι εγγραφές για τα νηπιάκια και τα πρωτάκια

χανιά-ξεκινούν-οι-εγγραφές-για-τα-νηπι-101073
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

nipiagogioΩς προς τις εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και στο Νηπιαγωγείο, από την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Α) Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 01-01-2008 έως και 31-12-2008.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 02 έως 20 Ιουνίου 2014.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης του μαθητή.
  2. Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από ιατρό των προβλεπόμενων ειδικοτήτων (παιδίατρο, ή γενικό ιατρό , ή, σε  ειδικές περιπτώσεις, παθολόγο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις – νησιωτικών, ορεινών ή δυσπρόσιτων περιοχών – το Α.Δ.Υ.Μ. μπορεί να καταρτίζεται και να συμπληρώνεται από άλλους ιατρούς).

(Το Α.Δ.Υ.Μ. μπορεί να προσκομιστεί από τους γονείς, στο σχολείο εγγραφής, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2014).

Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο έντυπο από το σχολείο ή από την ιστοσελίδα μας, στον υπερσύνδεσμο:

http://www.dipechan.gr/images/stories/2014/egkyklios_16/adym_deltio_TELIKO2.pdf

  1. Το βιβλιάριο υγείας του μαθητή, ή άλλο στοιχείο, από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Δικαιολογητικό απόδειξης του τόπου κατοικίας της οικογένειας του μαθητή (Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή όποιο άλλο στοιχείο κρίνει ο Διευθυντής/ντρια – Προϊστάμενος/η του Σχολείου: Λογαριασμός ΔΕΗ, Ύδρευσης, Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών, εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ., κλπ)

 Β) Στο Νηπιαγωγείο, θα εγγραφούν τα νήπια Α΄ ηλικίας (όσα, δηλαδή,  γεννήθηκαν το 2009), κατά προτεραιότητα, και θα ακολουθήσουν τα νήπια Β΄ ηλικίας (όσα γεννήθηκαν το 2010). Εάν ο αριθμός των προνηπίων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων που δεν καλύφθηκαν με νήπια, τότε στο νηπιαγωγείο θα γίνει κλήρωση, όπως ορίζει το Π.Δ. 200/98, άρθρο 7, παρ. 10, 11 και 12.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 02 έως 20 Ιουνίου 2014.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, μόνο για τα προνήπια και, τυχόν, νήπια που δεν είναι εγγεγραμμένα σε νηπιαγωγείο, είναι:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης.
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ), συμπληρωμένο από ιατρό των προβλεπόμενων ειδικοτήτων (παιδίατρο, ή γενικό ιατρό , ή, σε  ειδικές περιπτώσεις, παθολόγο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις – νησιωτικών, ορεινών ή δυσπρόσιτων περιοχών – το Α.Δ.Υ.Μ. μπορεί να καταρτίζεται και να συμπληρώνεται από άλλους ιατρούς).

(Το Α.Δ.Υ.Μ. μπορεί να προσκομιστεί από τους γονείς στο νηπιαγωγείο εγγραφής  μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2014).

Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο έντυπο από το νηπιαγωγείο ή από την ιστοσελίδα μας, στον υπερσύνδεσμο:

http://www.dipechan.gr/images/stories/2014/egkyklios_16/adym_deltio_TELIKO2.pdf

  1. Το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο, από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου.
  3. Δικαιολογητικό απόδειξης του τόπου κατοικίας της οικογένειας του μαθητή (Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή όποιο άλλο στοιχείο κρίνει ο Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου: Λογαριασμός ΔΕΗ, Ύδρευσης, Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών, εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ., κλπ).

Γ) Τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία μας.

Δ) Με την ευκαιρία, επισημαίνουμε στους γονείς ότι, κατά το επόμενο σχολικό έτος, 2014-15, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν, συμπληρωμένο, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (Α.Δ.Υ.Μ.):

  • Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη του Δημοτικού, όπως προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.
  • Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού, καθώς η ηλικιακή αυτή ομάδα έχει προσκομίσει το τελευταίο Α.Δ.Υ.Μ. πριν από δύο (2) έτη και, συνεπώς, δεν είναι επικαιροποιημένο. Αυτό, άλλωστε, προβλεπόταν και με την προηγούμενη ΚΥΑ.
  • Οι μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν το έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. από το Δημοτικό Σχολείο, κατά την αποφοίτησή τους.

 

Ε) Ενημερώνουμε, επίσης, ότι, για τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται:

  • Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων (τηλ. 2821022000)
  • Σε Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, κλπ.)
  • Σε ιδιώτες ιατρούς, συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον, αντίστοιχο, ασφαλιστικό φορέα τους ή
  • Σε ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία)

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάρτιση, χορήγηση, φύλαξη, επεξεργασία και αξιοποίηση  του Α.Δ.Υ.Μ. μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με ΑΔΑ: ΒΙΦΖ9-91Δ

ΣΤ) Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή των παιδιών τους στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία μας, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook